„Szabó Gyula pékmester” – áll közvetlenül a pékség bejárata fölött. A felirat csak félig igaz, mert Gyula bácsit nem találjuk itt, de nagyszerű pékmestereket igen. Gyula bácsi lánya ugyanis 20 évvel ezelőtt vette át az üzletet édesapjától, és a mai napig férjével együtt üzemeltetik. Minden este felfűtik a fatüzelésű kemencét, hogy hajnalban már a kézzel dagasztott, kovásszal készült kenyereket süthessék készre benne.

Újhullámos megoldásokat, a szocialista múltat feledtető berendezést itt ne várjunk: minden úgy néz ki, mintha nem lett volna rendszerváltás. Helyette melegen ajánlunk olyan minőségi klasszikusokat, mint a túróstáska–kakaós csiga–lekvárostáska triumvirátusa.

A házaspár péksége annyira népszerű a környéken, hogy komoly törzsvásárlói körük van: név szerint ismerik a helyieket, és azt is pontosan tudják fejből, hogy ki mit rendelt. Ezért és a nagyon korai, 11 órás zárás miatt is érdemes korán érkezni, mert – főleg hétvégén – gyorsan fogynak a kakaós csigák.

Hasonló tartalmak

Admin mode