Bemutató

Veszprémi László kötcsei pincészete kicsi, eldugott és palackjait nem árulják a borszaküzletek. Pont ezért érdemes felkeresni. A Veszprémi Pince az izgalmas, „saját örömükre” bort készítő kézműves miniborászatok sorát gyarapítja. Nem véletlen a hasonlósága közeli szomszédjával, a Kislaki Borászattal.

A borok minőségére a közeli Kistücsök Étterem borválogatása a bizonyíték. Csapody Balázs az országszerte ismert nagy nevek borai mellett mindig tart Veszprémi László palackjaiból is. Máshol ne is keresd a Veszprémi-borokat. Szántódpusztán és pár környékbeli üzletben tartanak belőlük, de szinte mindet helyben, a kötcsei birtokon veszik meg.

Ez sem véletlen, a pince az a hely, amiért érdemes 8 kilométert autózni vagy túrázni a Balaton-partról. Jó időben sütés-főzés, termelői sajt és kolbász is jár a kóstolás mellé – bejelentkezni ajánlott –, a borokból pedig a kereskedelmi árnál olcsóbban, sőt, folyóborként is lehet vásárolni, Veszprémi László közvetlensége pedig hamar baráti beszélgetéssé változtatja a vásárlási szándékot.

Hasonló tartalmak