Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A legszebb balatoni vendégházak - II.rész

Hotelek & Szállások - Cikkek

2015. október 1., csütörtök — Szandtner Veronika

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Sokan esküsznek az őszi Balatonra. Amikor már nincs harc a strandon a pokróchelyekért, a kisboltban sem kell tülekedni a reggeli kifliért, és a sárguló fák között nyugalomban sétálgathatunk. A Balaton ősszel tökéletes kirándulócélpont azoknak, akik egy kis belső elmélyedésre vágynak, vagy éppen a párjukkal, esetleg a barátaikkal töltenének egy nyugodt hétvégét. Összegyűjtöttünk hét stílusos és nem mellesleg meleg szállást, amelyek kiváló bázisként szolgálhatnak a reggeli túrára való elinduláshoz és az esti grillezéshez, borozáshoz.

Noémi’s Cottage, Balatongyörök

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Noémi’s Cottage

8313 Balatongyörök, Panoráma út 117.
Noémi’s Cottage a facebookon
Részletek

Balatongyörök tetején, szőlők és víkend házak között alakította ki egy fiatal pár a lakberendezési katalógusokba is beillő álomházikót. Az egész évben birtokba vehető nyaralóban nevéhez híven a szürke és Balaton-kék pasztellszínek dominálnak. A két darab kétágyas szoba és a nappali tágas; pároknak, családoknak ideális helyszín az elvonuláshoz. Bár van wifijük, a jól felszerelt konyha, tucatnyi magazinjuk és könyveik, no meg a kerti grillező szettjük és nem mellesleg a domb tetejéről elénk táruló panoráma biztosan mindenkivel el fogja felejtetni a céges emaileken való aggódást. Főszezonban 45.000 forintért, elő- és utószezonban 30.000 forintért adják ki a házat naponta.  Érdemes előre bejelentkezni, főleg szezonon kívül.

Bencze Vendégházak, Hegymagas

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Bencze Családi Birtok

8265 Hegymagas, Mókus krt.
Bencze Családi Birtok a facebookon
Részletek

Hegymagas minden évszakban megér egy látogatást, nemcsak a borpincék és a kilátás miatt, hanem azért a földöntúli nyugalomért is, amit már fél nap után megtapasztalhattok a Szent György-hegyen. Mi erre először a Szászi-vendégházban eltöltött éjszaka után jöttünk rá, de ugyanezt az érzést kínálják a mediterrán stílusú Bencze-vendégházak is. A négy vendégház mindegyike más stílusú: az öreg présházban, a mandulás, fügés és gesztenyés vendégházban a jellegzetesen magyaros berendezést vegyítik balatoni és mediterrán elemekkel. A végeredmény pedig négy, stílusosan modern, kényelmes ház, körülöttük veteményessel és szőlősorokkal. Az 1807-ben épült öreg présházat elsősorban a külvilág zaja elől elbújni vágyó pároknak, a másik három nagyobb vendégházat pedig családoknak ajánljuk. Náluk is érdemes jó időben bejelentkezni, annál is inkább, hogy a hideg közeledtével be tudják fűteni a házat.

Kővirág Panzió, Köveskál

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Kővirág – Étel, Ital, Ágy

8274 Köveskál, Fő út 9/a
Kővirág – Étel, Ital, Ágy a facebookon
Részletek

Aki Káli-medencei barangolásához a Kővirág Panziót választja, az rögtön két legyet üthet egy csapásra. Mert hogy mindössze egyetlen udvar választja el a vendégszobákat a Kővirág Étteremtől, ahol nemcsak ehető virágot, húsos különlegességeket kaphatunk ebédre, hanem külön kérésre bármilyen étel érzékenységre alkalmas reggelit is prezentálnak reggelire. A tipikus Káli-stílusban berendezett szobákat folyamatosan újítják, hogy a modern igényeknek teljesen megfeleljenek. Ugyanakkor a négy fős, két hálószobás lakosztályok igazi báját a dédi házában megszokott bútorok adják. Egész évben nyitva vannak, a szobák alap ára 7500 forint körül mozog egy személynek éjszakánként. Ez az ár már a reggelit is tartalmazza.

Skrabski Vendégház

Fotó: Sümegi Gábor/Skrabski Vendégház

Skrabski Tulipán Ház

8242 Balatonudvari-Fövenyes, 1206. hrsz.
Skrabski Tulipán Ház a facebookon
Részletek

Aki szereti a Skrabski-borokat, az valószínűleg a Balatonudvari feletti szőlőhegyen lévő Tulipán házukért is rajongani fog, pláne hogy megérkezéskor palack bor várja a vendégeket a szálláson. A hatszemélyes, Balatonra néző, panorámás apartman ház megint csak jó helyszín egy hétvégi baráti elvonuláshoz, ugyanakkor a szállástól 10 km-re lévő pezsgő Füred bőven kínál napközbeni és esti programokat is. De vissza a Tulipán házhoz! A három szobában antik és modern bútorok keverednek ízléses arányban, a teraszon pedig minden eszköz adott a grillezéshez. Egy éjszakára 30.000 forintba kerül, de minimálisan három éjszaka foglalására adják ki a házat.

Levendula Vendégház, Lovas

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Levendula Vendégház

8228 Lovas, Ady Endre utca 8.
Levendula Vendégház a facebookon
Részletek

A Levendula-ház elnevezés itt nem a fantáziátlan, tucat névadás tipikus példája, hanem valóban egy saját levendula ültetvényt takar a kert hátsó részében. Sőt, az egyik tulajdonosnak kistermelői igazolványa is van, szóval a házi levendulaszörp is garantáltan fel fog tűnni a konyhaszekrényben. A francia-magyar házaspár koprodukciójában működő vendégházban olyan tematikus szobákkal várják a vendégeket, mint a Bretagne-, vagy a Balaton-szoba. Életük apró emlékei minden helyiségben felbukkannak, de épp csak annyira, hogy még ne legyen zavaró a személyesség. Egyébként a tulajdonosok is a házban laknak, viszont az alsó szinten, a vendégektől teljesen elszeparáltan. Az alsó szinten egy, a felső szinten további három, több személyes szobában tudják elszállásolni a vendégeket. Utóbbit érdemes egy társaságnak kivennie, mivel a konyha közös. Nyáron úszómedencéjükben lehet hűsölni, télen pedig a ház szaunájában melegedni.

Villa Szent Jakab, Vászoly

Fotó: Villa Szent Jakab/Facebook

Villa Szent Jakab

8245 Vászoly, Kossuth utca 21.
Villa Szent Jakab a facebookon
Részletek

Vászoly egyike azoknak a balatoni falvaknak, amelyért ősszel és télen is érdemes átvágni magunkat a kanyargós kis országúton, hogy aztán pár napra garantáltan a természet kellős közepében érezzük magunkat. A régi vályogházak között szembe tűnő az idén megnyitott, szintén új építésű, de a Balaton-felvidéki építészeti tradíciókat követő Villa Szent Jakab is. A ház hat, fürdőszobával is felszerelt vendégszobával rendelkezik, a reggelihez valót pedig a Vászolyi Sajtmanufaktúrából szállítják. Igény szerint vacsorát is biztosítanak, amihez a környék borait kínálják. Az árak a szoba méretétől függően fejenként 8 és 12.000 forint között mozognak. Egész évben fogadnak vendégeket.

Pastel Vendégház

Fotó: Pastel Vendégáz

Pastel Vendégház

8230 Balatonfüred, Eötvös Károly köz 2.
Pastel Vendégház a facebookon
Részletek

Nemrég ajánlották nekünk a balatonfüredi Pastel Vendégházat, mint kihagyhatatlan szálláshelyet, és személyesen ugyan még nem volt alkalmunk ellátogatni hozzájuk, a honlapjuk és a képek alapján tényleg ígéretesnek tűnik. A füredi korzótól mindössze 700 méterre az Eötvös közben találjátok őket, összesen hat fürdőszobás szobájuk van, amelyek enteriőrje a polgári és a romantikus skála között mozog. WiFi és egyénileg szabályozható klímarendszer tartozik minden szobához.  A szobák ára jelenleg 12.000 forint körül mozog.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben