Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Ez nem csak egyszerűen egy Vidéki Ház

Hotelek & Szállások - Cikkek

2017. szeptember 28., csütörtök — Iván Viktória

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Stark Andrea és társa, Vancsó Attila komolyan gondolják, és nem csak mondják: ők úgy szeretnek vendégeket fogadni, ahogyan ők is szeretnek vendégségbe menni. A kifejezetten kényelmes gyógymatracok, a közvetlenség, vagy a bőséges és finom falusi reggeli alapján úgy tűnik, jó helyeken szállnak meg a Vidéki Ház jelenlegi gazdái, mert a vendégszeretet náluk minőséggel is párosul.

Amikor először meglátták a falusi templommal átellenben lévő, lepusztult épületegyüttest, majdnem visszaültek az autóba, hogy irány Budapest. Aztán mégis maradtak. Attila és Andrea 2012 óta élnek a Balaton-felvidéken: előbb a monoszlói Liszkay Borkúria, majd a szentantalfai Zsóka Fogadója lett ismert nekik köszönhetően.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Vidéki Ház

8272 Tagyon, Petőfi utca 9-13.
+36 30 221 9009

NDK-turisták és a Liszkay kúria után

Andreának korábban fine dining étterme volt Budapesten, amit be kellett zárnia. Elvált, tönkrement, a gyerekek már nagyok voltak. Semmi nem kötötte már Budapesthez, „inkább ide menekültem”. Most úgy tűnik, megérkezett. Bár mindig vonzotta a hotelszakma, külkereskedelmi főiskolára jelentkezett. Viszont a Liszkay Kúria vezető menedzsereként sokat látott, tanult és tapasztalt, nem is beszélve a régi balatonszemesi vakációkról, amikor NDK-turistáknak adott szállást.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

„A vendégfogadáshoz kell belső érzék, érzelmi intelligencia, tudni kell emberekkel bánni, hogy megszólítsd és lenyugtasd őket. Sok vendég, aki kiszakad a városi pörgésből, észre sem veszi, hogy követel, mert tőle is követelnek. Nekik idő kell, míg lenyugodnak. Ezt tudni kell kezelni. A jó kapcsolat már a foglalásnál elkezdődik” – vallja Andrea.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Gyógymatrac a téeszirodában

Lehet, hogy nem könyvből tanulták, de tudják, mi kell az utazó kényelméhez. Az ágyban gyógymatracok vannak, ha nem lennének olyan szép helyek a környéken, ki se szállnánk. Az ágynemű puha és illatos, a berendezés ízléses, a hatalmas kert pedig gondozott és hangulatos. A családias, barátságos hangulathoz hozzájárul Marcipán, Andreáék pedigrés drótszőrű tacskója is.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Hat apartman van (ár: 20 250 Ft/ 2 fő / éjszakától), ekkora méret az, ahol Andreáék szerint még megmarad a személyes kapcsolat, amihez persze az is hozzátesz, hogy ők maguk is ott élnek a vendégek mellett. A Vidéki Ház valójában négy régi ház egyben. Egyik része téesziroda volt korábban, a reggeliző szoba egy régi kuláklakás, Andreáék lakrésze pedig istálló. Ha óriási munkával lebontanák a gipszfalakat, hatalmas kőházat kapnánk. A sok fa egy korábbi osztrák tulajdonosnak köszönhető, aki alpesi stílusú vendégházat üzemeltetett itt.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Reggelire (2185 Ft) bőségesen megrakják az asztalt finom házi lekvárokkal, helyi mézzel, pástétomokkal, szendvicskrémmel, házisonkával, kolbásszal, sajttal, rántottával és friss gyümölcsökkel. Bár Andrea nem szakácsnak tanult, nagyon jól főz – ő a Tagyon Birtokon lévő Eresz Borbisztró kreatív séfje –, és van olyan VIP törzsvendég, aki kérte, hogy reggel-délben-este ehesse a főztjét.

Az apartmanokban van konyha is, így a vendégek tudnak főzni, grillezni, bográcsozni, de a közeli éttermeket is érdemes felfedezni, Andreáék pedig szívesen adnak tippeket programokkal, éttermekkel kapcsolatban. A közelben a Hegyestű, a Káli-medence szintén közel, de a Nivegy-völgyet is érdemes bejárni.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben