Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gunyhótól a kastélyig – Balatoni vendégházak, ősszel is nyitva

Hotelek & Szállások - Cikkek

2017. szeptember 22., péntek — Jene Boglárka

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Az elmúlt hetekben sokszor emlegettük, hogy a nyári roham végeztével sem állt meg az élet a Balatonnál. Írtunk már arról, hogy mivel tölthetjük el az időt, arról is, hogy hol kaphatunk egy jó ebédet, legújabb túlélő listánkon pedig a teljesség igénye nélkül szedtünk össze 25 vendégházat, ahol ősszel sem zárják le láncos lakattal az ajtót a következő tavaszig. Akadnak közöttük újjászületett présházak, romantikus búvóhelyek, gyerekbarát szállások, kis szobák, gunyhók, kúriák sőt, még egy grófi kastély is.

Pálos Resort, Zalacsány

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Pálos Resort

8782 Zalacsány, Örvényeshegy utca 42.
Pálos Resort a facebookon
Részletek

A teraszról csendes erdőket látunk, az udvar végében patak csörgedezik, a házban búbos kemence, reggelire házi sonka és frissen sült kenyér – avagy falusi romantika a sokadikon. A Badacsonyi család ebben az idillben éli mindennapjait, és otthonukat (a vidék iránti végtelen szeretetükkel együtt) velünk is szívesen megosztják.

Kreinbacher Birtok, Somlóvásárhely 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kreinbacher Birtok

8481 Somlóvásárhely, Somló hegy, 909. hrsz.
Kreinbacher Birtok a facebookon
Részletek

Kreinbacherék a csendturizmusban hisznek, és valóban mindent megtalálunk náluk, amire egy békés felnőtt-nyaraláshoz szükség lehet. Már a díjnyertes design miatt megérné pár napot eltölteni a birtokhoz tartozó 15 szobás boutique szálláson, de a szezonális fogásokat kínáló bisztrójuk is kihagyhatatlan, nem beszélve a világhírű Kreinbacher-pezsgőkről.

Bencze Családi Birtok, Hegymagas 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Bencze Családi Birtok

8265 Hegymagas, Mókus krt.
Bencze Családi Birtok a facebookon
Részletek

A Szent György-hegyen egyre több az izgalmas, újító borászat. Közéjük tartozik az informatikusból borásszá lett Bencze István birtoka is, ahol nemcsak régi magyar szőlőfajtákat találunk, hanem négy hangulatos vendégházat is – akár az öreg présházban is elbújhatunk egy hétvégére.

Szászi Vendégházak, Hegymagas 

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Szászi Birtok

8265 Szent György-hegy, 035/7. hrsz.
Szászi Birtok a facebookon
Részletek

Szászi Endre is a Szent György-hegy ikonikus alakjai közé tartozik: a kétezres évek elején szinte úttörőként vágott bele a biogazdálkodásba. Azóta a borászat mellé éttermet és két vendégházat is nyitott: a négy fős Natura Présházat és a hat fős Diófás Présházat, ahol végtelen mezők és szőlősorok között rejtőzhetünk el a külvilág elől.

Borbély Vendégház, Badacsonytomaj

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Borbély Családi Pincészet

8258 Badacsonytomaj, Káptalantóti út 19.
Borbély Családi Pincészet a facebookon
Részletek

Badacsonyi mértékkel mérve is elképesztően jó borokat kóstolhatunk a Borbély-szőlőbirtok közepén megbújó barátságos vendégház teraszán vagy a pincében. Négy, a tanúhegyek neveit viselő szoba közül választhatunk itt, közösségi életet a pincén és a szőlőn kívül a konyhával egy légtérben lévő nappaliban élhetünk, ahol egy hatalmas, zöld cserépkályha uralja a teret, a koszt egyértelműen házias, és azon se lepődjünk meg, ha időnként feltűnik vendéglátónk fia, az ország egyik legtehetségesebb borásza, Borbély Tamás.

Sárga Ház, Káptalantóti

Fotó: Sárga Ház

Sárga Ház

8283 Káptalantóti, Rózsadomb utca
Sárga Ház a facebookon
Részletek

Rohini Berry és Kovács Gábor, az indiai-magyar házaspár eredetileg egy trópusi országban képzelték el a jövőt, amíg rá nem találtak a Sárga Házra Káptalantótiban. Úgy érezték, a sors akarta, hogy így legyen, ezért megnyitották három apartmanból álló vendégházukat, ahol egyszerre uralkodik rusztikus és elegáns hangulat. A konyhában indiai fűszerek sorakoznak, a kertben zöldségek és gyümölcsök teremnek, a Le Shop-nak keresztelt butikban pedig kézzel készült ruhákat és ékszereket vásárolhatunk.

Ablak a hegyre, Mindszentkálla

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Ablak a Hegyre Vendégház

8282 Mindszentkálla, Kossuth utca 35-39.
Ablak a Hegyre Vendégház a facebookon
Részletek

A mindszentkállai Mariska néni rá sem ismerne egykori házára, de talán még ő is jól érezné magát benne, hiszen az Ablak a hegyre berendezése ismerősen magyar, mégis letisztult és stílusos. A házban egy kétágyas és egy háromágyas apartmant találunk, a régi istálló kétszintes családi apartmanná változott, az egykori pajta helyén pedig egy közösségi kuckót alakítottak ki.

Házunk Mindszentkállán, Mindszentkálla

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Házunk Mindszentkállán

8282 Mindszentkálla, Petőfi Sándor utca 35.
Házunk Mindszentkállán a facebookon
Részletek

Két házaspár szerelmes lett a Káli-medencébe, és vettek egy közös házat Mindszentkállán. Új életet leheltek a szürke épületbe, ahol egykor a párttitkár lakott – friss színekkel és vidám részletekkel dobták fel. A négy szobában baráti társaságok, családok is kényelmesen elférnek, ráadásul a kisgyerekkel érkezők is mindent megtalálnak, amire csak szükségük lehet a gondtalan pihenéshez.

Káli Art Inn, Köveskál

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Káli Art Inn****

8274 Köveskál, Fő utca 6-8.
Káli Art Inn**** a facebookon
Részletek

A Káli Art Inn lényegében a nagymama kertes háza négy csillagra emelve. Az egykori tiszti kaszinó ideális hely egy romantikus elvonulásra: hatalmas kertjében rózsalugas nő, a wellness részleg kerti medencéket és természetközeli szaunákat jelent, a konyhában pedig minden vacsorára friss menüsorral készülnek.

Kő és Kavics Vendégházak, Köveskál

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Kő és Kavics Vendégházak

8274 Köveskál, Fő út 9/a
Kő és Kavics Vendégházak a facebookon
Részletek

Ha egyetlen helyen akarod magadba szívni a Káli-medence hangulatát, a Kővirággal nem foghatsz mellé. Zakar Katáék tavaly nyáron nyitották meg a Kő és Kavics Vendégházaikat az eddig is működő panziójuk mellett. Stílusuk egyszerre bohém és letisztult, rusztikus és modern, precízen átgondolt, mégis őszinte. És van még egy pozitív tulajdonságuk: az új vendégházakat csak az utca, a panziót pedig egy udvar választja el a Kővirág étteremtől és Zakar Kata folyton változó gasztró-remekműveitől.

Mi a kő, Köveskál

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Mi a kő – Káli-medencei Borok Háza

Részletek

A MI A KŐ egy olyan étterem, ami egyben borbolt és vendégház, egy tulajjal, aki képzőművész és egyben borász is. A konyhában egy Budapestről kapitulált séf alkot, mert az elődje megunta a főzést, és a szőlőbe ment dolgozni, de időnként azért még süt néhány kalácsot a vendégeknek. Ezek után belőlünk is kitör egy „Mi a kő?”, de azért még azt is hozzátesszük, hogy a hangulat békés, a szobák kellemesek, a borbárban pedig végigkóstolhatjuk a Káli-medence ízeit. Kell ennél több?

A Nyaraló, Balatonhenye

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

A nyaraló

8275 Balatonhenye, Petőfi utca 18.
A nyaraló a facebookon
Részletek

Legyen nyaralója annak is, akinek nincs – nagyjából ezzel az elhatározással fogtak bele Takács Lauráék a vendégház-bizniszbe. Egy olyan helyet akartak, ahová az emberek szívesen visszatérnek, mintha csak a saját otthonuk lenne. Ez a hozzáállás, a személyes kötődés a skandináv lakás minden szegletén tükröződik, nem csodáljuk, hogy időnként egész hónapokra kapnak foglalást.

Cselling Udvarház, Révfülöp

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Cselling Udvarház

8253 Révfülöp, Hajnal utca 8.
Cselling Udvarház a facebookon
Részletek

Tüdős Klári és Moreno Contin egy több mint száz éves vincellérházat alakítottak vendégházzá a Fülöp-hegy lábánál. A két- és négyszemélyes apartmanok vidéki hangulatát a lépten-nyomon felbukkanó antik tárgyak és családi ereklyék teszik teljessé, a fő attrakció pedig maga Moreno. Megfordult már Olaszország, Brazília, Tajvan és Budapest Michelin-csillagos konyháiban, most pedig a révfülöpi szállóvendégeknek készíti a fine dining étterembe illő fogásokat.

Liszkay Borkúria, Monoszló

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Liszkay Borkúria

8273 Monoszló, 48/2. hrsz.
Liszkay Borkúria a facebookon
Részletek

A Liszkay Borkúrián lenni körülbelül olyan érzés, mintha belecsöppentünk volna egy dél-amerikai szappanopera díszletébe. Kétágyas szobákat kínálnak, főleg azoknak, akik luxuskivitelben szeretik élvezni a nyugalmat. Miközben a wellness részlegen lazítunk a helyi vörösborokat kortyolgatva, legfeljebb madárcsicsergés törheti meg a csendet, esetleg Liszkay Mihály zongorajátéka.

Fügekert – Bed&Wine, Zánka

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Fügekert – Bed&Wine

8251 Zánka, Fő utca 30.
Fügekert – Bed&Wine a facebookon
Részletek

Az Irie Maffia volt basszusgitárosa, Havas Miki már évek óta visszajárt Zánkára, amikor felötlött benne, hogy nyitna itt egy vendégházat a régi kocsma épületében. Éttermet nem akart, de azért leszerződtette a Mi a kőből és a Zománcból ismert Tóth Attila séfet, hogy személyre szabott reggelikkel dobja fel a vendégek napját, amivel akár az ebédet is helyettesíthetik.

Tamás Bátyó Gunyhója, Vászoly

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Tamás Bátyó Gunyhója

8245 Vászoly, Malomvölgy dűlő 043/7
Tamás Bátyó Gunyhója a facebookon
Részletek

A Gunyhó név valójában két épületet takar: egy régi vízimalmot és a hozzá tartozó molnárházat. Ez Beretvás Tamás, avagy Tamás bátyó birodalma, ahol akár 28 vendég is elfér. Tévé és wifi nincs, csak végtelen természet, cserébe viszont nem kopog át a szomszéd, hogy hangos a zene, ha pedig éppen egy békés, elvonulós hétvégére vágytok, legfeljebb a padláson mulató pelék törhetik meg a csendet.

Kredenc Inn, Balatonfüred

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kredenc

8230 Balatonfüred, Blaha Lujza utca 7.
Kredenc a facebookon
Részletek

Dobai András nevét már sokszor emlegettük, különféle okokból, hiszen jó adag kísérletező kedvet kapott az élettől. Állandó (és úgy tűnik, legsikeresebb) vállalkozása a Kredenc borbár, ami egy ideje étteremként is üzemel, az emeleten pedig megnyílt a Kredenc Inn, ahol egyszerű és praktikus kis szobákban éjszakázhatunk, ha nem akarjuk elhagyni a méltán népszerű Blaha Lujza utcát.

MANOR House Inn, Csopak

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

MANOR House Inn Csopak

8229 Csopak, Fürdő utca 4.
MANOR House Inn Csopak a facebookon
Részletek

A csopaki fák és szőlősorok között megbújik egy elegáns, 1929-ben épült kúria, ami néhány éve visszakapta eredeti pompáját. Kívülről nézve egy nemesi család birtokán érezhetjük magunkat, de ha belépünk a házba, hirtelen az Annie Hall hangulatába csöppenünk. A Manorban mindenhol jó, de a nappali mindent visz: a kényelmes kanapé, a könyvekkel megpakolt szekrény és a hatalmas ablakok mellől nehéz bármerre is elindulni.

Villa Millenium, Balatonalmádi

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Villa Millennium

8220 Balatonalmádi, Mikszáth utca 5.
Villa Millennium a facebookon
Részletek

A Villa Millennium patinás épülete fiatalos belsőt takar, tágas és világos tereit színes részletekkel dobták fel. A legtöbb szobához erkély is jár, balatoni kilátással – ideális helyszín egy baráti borozgatáshoz, de a kanapékkal berendezett közös helyiségben vagy a napfényes reggelizőben is elüthetjük az időt.

Babérliget Kúria, Polány

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Babérliget Vendégház

7458 Polány, Kossuth Lajos utca 1.
Babérliget Vendégház a facebookon
Részletek

A Babérliget egy szeletnyi Provence Somogy megyében. A vendégház eredetileg a Békeffy család kúriája volt, s az ódon, mégis elegáns bútorok ma is megidézik a régi nemesi hangulatot. Az idillhez a tekintélyes méretű kert is hozzájárul, az épületet övező levendulabokrokkal, gyümölcsfákkal, szőlő- és gesztenyesorokkal, fűszernövényekkel és virágágyásokkal.

Villa Bogart, Alsóbogát

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Villa Bogart

7443 Alsóbogát, Szabadság utca 4.
Villa Bogart a facebookon
Részletek

Ha már a nemesi hangulatnál tartottunk, maradjunk még egy kicsit ezen a vonalon. Adott egy alig 300 fős falu, Alsóbogát, amelynek két kastélya is van, a 18. századi Vrancsics és a 19. századi Festetics-Inkey. Előbbit szépen helyrepofozta az állam, utóbbi viszont romos állapotban maradt, amíg Blaskovich Tamás és Szelényi Orsolya rá nem talált a hét épületből álló együttesre. A kastély renoválása még várat magára, a főintéző házában viszont hét csodásan felújított szoba fogadja a vendégeket. Továbbá egy rendezvényteremként működő magtár, egy kedves kápolna és egy 17 hektáros erdő – talán nem kell kommentálnunk, miért lett népszerű esküvői helyszín.

Konyári Vendégház, Balatonlelle 

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Konyári Vendégház

8638 Balatonlelle, Kishegy 0113/7
Részletek

A balatonlellei Kishegyen álló vendégház egyesíti a mediterrán hangulatot és a dédi bútorait. Elképesztően nyugodt természetvédelmi területen áll, olyannyira, hogy télen szinte megközelíthetetlen. Azonban október végéig még nyitva tartanak: három szoba és két közös helyiség várja a vendégeket, egy csendes terasszal, a kertben gyümölcsfákkal és szőlővel.

Kislaki Vendégházak, Balatonboglár 

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Kislaki vendégházak

8691 Balatonboglár Szőlőskislak, Fő utca 44.
Kislaki vendégházak a facebookon
Részletek

„Ide olyan vendégek jöjjenek, akik, ha kell, nem félnek gumicsizmát húzni és be tudnak gyújtani egy sparheltet” – így összegezte nekünk Légli Géza a szőlőskislaki vendégházaival kapcsolatos alapelvet. Azért nem kell megijedni, a cél itt is a pihenés, de wellness helyett inkább a „vissza a természetbe” elv mentén. Az egyik házban négy, a másikban hat személy fér el, aki pedig a faluban lévő Kislaki Bormanufaktúra melletti vendégszobákat választja, annak Légli Géza igény szerint süt-főz is a borok mellé.

Hunyady Bat Barn, Kelevíz

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Hunyady Bat Barn

8714 Kelevíz, Lehnerpuszta
Hunyady Bat Barn a facebookon
Részletek

Hunyady József gróf és Almásy Katalin grófné Olaszországból és Belgiumból települtek át a Hunyadyak ősi birtokára, ahol egy 1900-ban épült magtárat háromemeletes, bájosan rusztikus vendégházzá alakítottak. A kertben tyúkok szaladgálnak, zöldség és gyümölcs nő, a házigazda pedig biomódszerekkel borászkodik. A vendégház szobáit külön is kivehetjük, ha pedig az egészet kibéreljük, tizedmagunkkal is kényelmesen elférünk.

Kristinus Vinotel, Kéthely

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kristinus Borbirtok

8713 Kéthely, Hunyadi utca 99.
Kristinus Borbirtok a facebookon
Részletek

A Balaton déli partjának lankáin fekvő Kristinus birtokot leginkább fő profiljuk, a borászat miatt ismerjük, de valójában ennél többet kínálnak. Gasztro Műhelyükben különleges fogásokat kóstolhatunk (természetesen a borokhoz igazítva), filmezhetünk az ország első bormozijában, éjszakára pedig kibérelhetünk egy modern és barátságos szobát.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben