Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Lakópark épül az ikonikus Ezüstpart Hotel helyén

Hotelek & Szállások - Cikkek

2017. november 10., péntek — We Love Balaton

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A legismertebb épületet nem bontják le, de átalakítják, mellette pedig új apartmanokat is építenek.

Hotel Ezüstpart

8600 Siófok, Liszt Ferenc sétány 4.
+36 84 350 236

Ahogy azt korábban megírtuk, végleg bezárták Siófok egyik ikonikus szállodáját, a Hotel Ezüstpartot. A hírt elsőként közlő  24.hu-nál jelentkezett az ingatlan tulajdonosa, a Divinus Ingatlanbefektetési Alap vezérigazgatója, hogy elmondja, mi lesz a legendás épület sorsa.

Kiderült, hogy a jellegzetes homlokzatú szálloda az év végére – építészeti jellege és kortörténeti jelentősége miatt – helyi védelem alá kerülhet, ezért nem dózerolják le, viszont szerkezetig visszabontják, majd balatoni panorámás lakásokat alakítanak ki benne. A két tízemeletes épületet övező kiszolgáló létesítményeket elbontják, ezek helyén új építésű exkluzív apartmanokat és penthouse lakásokat hoznak létre. Hogy külsőre pontosan mennyit változik a főépület, azt egyelőre nem tudhatjuk – látványtervek még nem készültek a beruházásról.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A tervek szerint az egykori szállodakomplexum helyén több szolgáltatás is helyet kap majd: wellness részleget és fine dining éttermet alakítanak ki, szabadtéri és beltéri játszóházat építenek, de fitness terem és szabadtéri edzőgépek is lesznek.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben