február 21., 11:55
8 balatoni étterembe juthatunk el kedvezményesen márciusban
Az Országos Étterem Hét ideje alatt balatoni helyekre is foglalhatunk asztalt kedvezményesen.
Az Országos Étterem Hét ideje alatt balatoni helyekre is foglalhatunk asztalt kedvezményesen.
A Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja, a Groenk Balatonfüreden, a MÓR24 helyén nyitja meg újabb egységét.
A Hotel Vinifera Wine & Spa Kreinbacher ambassador elismerést kapott, a közel 400 fajtából álló borgyűjteményüket kóstolók során fedezhetjük fel.
A Bib Gourmand minősítéssel rendelkező étterem a Facebookon jelentette be, hogy jelenlegi formájában búcsúzik a vendégeitől.
Elindult az asztalfoglalás az idei őszi Országos Étterem Hétre. Több mint 150 étterem – köztük 9 balatoni – készül erre az alkalomra összeállított különleges, fix árkategóriás menüsorral.
Balatoni nyelves fantázianevet viselő étel nyerte a 2023-as Év Strandétele versenyt. Mutatjuk az eredményeket.
Badacsony központjához közel néhány hete dizájnos reggeliző-borterasz nyílt, ahol hintákban ülve kortyolgathatjuk a helyi borokat, miközben minden jóval felturbózott zsíros kenyeret eszünk.
A július 1-jén megnyíló balatonfüredi Vinifera Hotel gondoskodik a kimagasló gasztronómiai élményekről és a teljes kikapcsolódásról.
Frissen sült fánk, busójárás és színes, ötletes jelmezek – 7 programot válogattunk február közepére, amikkel méltó módon vehetünk búcsút a téltől.
A balatoni éttermek közül a Casa Christa, a Kistücsök, a Mór24 és a Sparhelt kapta meg a kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand minősítést.
Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, ikonikus épületek, borászdinasztiák és kuriózumnak számító borok nyomába eredünk, és időutazást teszünk a település múltjába is.
Nyár közepe óta már grillen készült fogásokat is kérhetünk a hedonista reggeli, a finom kávék és a sütik mellé. Kipróbáltuk, milyen, amikor nem csak húsok kerülnek a faszénre.
Kevesebb flanc, több rockzene és fantasztikus ízek várnak Balatonlelle új teraszán.
Az ételt először a szemünkkel kóstoljuk meg, és csak ezt követően veszi kezdetét az illatok és az ízek szerelmi tánca. A Zelna Borászat éttermében sikerült az összes érzékszervünket jóllakatni.
Évek óta nem volt ilyen mozgalmas a július a Balatonnál, mint most. Rengeteg aktív, kulturális és gasztronómiai program és pezsgő éjszakai élet vár rátok.
Hogy kerülnek a Skizo és a Sike Balázs pincéje borai egy egykori szocialista kisvendéglőbe? A Nefelejcsben jártunk, és minőségi borokat, figyelemre méltó ételeket, sőt még egy kiállítást is találtunk.
A Gasztrohegyen kóstolható vegetáriánus fogásokat úgy állították össze a séfek és a vendéglátós szakemberek, hogy a legelszántabb húsevőket is lenyűgözzék.
Olyan ételeket kóstolhatunk majd, mint a rozmaringos füstben pihent, faszénen sült csirkenyalóka, az édes disznówok füstölt házi kimcsivel vagy a melegfüstölt, paprikás harcsa- és fogaskolbász.
Belestünk a kulisszák mögé, és megnéztük, hogyan zajlanak a Gasztrohegy előkészületei.
A város nemrég egy olyan hellyel gazdagodott, ahol az olasz ízek badacsonyi borokkal találkoznak, és ahová be lehet ülni egy specialty kávéra, egy pohár borra, egy koktélra, de egy finom pizzára is.
A következő Gasztrohegyen, január 22-én és 23-án olyan, „elfeledett” hozzávalók is reflektorfénybe kerülnek, mint a marhanyelv vagy a borjúláb.
Grecsó és a Csík zenekar, Punnany Massif, Kóstold Körbe és Gardália Napok – a novemberi programok magukért beszélnek, jegyezzétek fel a naptárba!
Pezsgőkóstoló, mille–feuille, tök-, grill- és halfesztivál – változatos gasztroélményekre készülhettek a hétvégén. Lesz koncert, hóvirághagyma–vásár, és egy izgalmas geotúrán is részt vehettek.
Az idei második badacsonyi Gasztrohegy-hétvége a Világok konyhája tematikára épül.
Hol élt Egry József, a Balaton festője, milyen funkciója volt régen a Hableány épületének, és miért volt menő régen a mólónál tölteni a nyári estéket? Második tematikus sétánkon elmeséljük.