március 14., 12:59
Édes élet a vulkán lábánál – Megnéztük a zalahalápi Pura Vida Lakáséttermet
A Michelin-kalauz által is elismert szakácsnő, Árkosi Erika régi álma vált valóra a Balatontól 20 km-re található lakásétteremmel.
A Michelin-kalauz által is elismert szakácsnő, Árkosi Erika régi álma vált valóra a Balatontól 20 km-re található lakásétteremmel.
Árkosi Erika, a kapolcsi 84 Bisztró és Szikra Gabriella, a fonyódi Konyhám Stúdió 365 konyhafőnöknői meséltek az étteremkalauz magazinjának.
A Hazai Provence vendégházban található 84 Bisztró vezetését két éve az egykori Pura Vida csapata vette át, az étterem pedig a legjobb Balaton-felvidéki konyhák egyike lett.
Új sorozatunkban balatoni vendéglátóhelyeken főző séfeket mutatunk be. Árkosi Erikával kezdjük a sort, aki az egykori tapolcai Pura Vida és a keszthelyi Pura Vida Port után új projektre készül.
A Művészetek Völgye mellett is van élet Kapolcson, tudtuk meg egy kis művészeti pikniken. A szervezők már nagyban készülnek az utcaszínházi Bondoró Fesztiválra augusztus végén.
Kora nyárias héten van túl a Balaton, és láthatólag megszaporodtak az előszezoni történések. Lássuk mi történt a múlt héten a természetben, közlekedésben, strandokon és éttermekben.
Akár egy kiadós túra, akár egy nagyobb buli, a Balaton mindenféle óévbúcsúztatásra és újévköszöntésre alkalmas. Összegyűjtöttünk hat ötletet a balatoni szilveszterezésre.
Boldog kecskék tejéből isteni finom fagyi készül, de ehhez kell a gazdák szakértelme, türelme is. A Kékkúti kecskefarmon jártunk, Gondor Tibornál és családjánál.
Egy mediterrán hangulatú butikhotelben jártunk, ahol provance-i díszletek és ízek között tobzódtunk egy napig.
Kád a hálószobában, új levendula mező a kertben és egy ház, amit nem hiszünk el.
Kicsit lazán kezelve a földrajzi határokat, összeszedtük a Káli régió 25 legjobb helyét, ahol szerintünk megtaláljátok azt a bizonyos szubjektív romantikát.
Kapolcson egy webdesigner fejébe vette, hogy mini Provence-t csinál egy 180 éves parasztházból. Nem áll rosszul: a Művészetek Völgyére kész lesz.