2022. november 23., 16:02
Végleg bezár a tihanyi Malackrumpli Bisztró
Nem sokkal a tulajdonos, Járosi Tamás elvesztése után a Malackrumpli Bisztrótól is búcsúznunk kell.
Nem sokkal a tulajdonos, Járosi Tamás elvesztése után a Malackrumpli Bisztrótól is búcsúznunk kell.
Elhunyt a tihanyi Malackrumpli étterem tulajdonosaként és ingatlanfejlesztőként is dolgozó Járosi Tamás.
Azok a helyek, ahol kértünk még egyet, ahol ottragadtunk és ahová visszamennénk.
Füredi gerillaétteremnek indult, most az északi part egyik legelismertebb helye Tihanyban. Utánajártunk a Malackrumpli történetének.
Az egyik legjobb balatoni étterem Zalacsány határában rejtőzködik. Ráadásul úgy magyaros, hogy a séf is német.
Apátság, visszhang, levendula és túlárazott éttermek. Na, nem. Tihany ennél azért többet tud.
A sztáréttermek mellett néhány meglepő helyezést is hozott a Gault&Millau idei kiadványa. Összeszedtük, kiket rangsoroltak legjobbnak idén a Balatonnál.
Reziben és Barnagon jártunk, ahol megismerhettük azokat, akik a menő balatoni éttermeknek viszik a zöldségeket. Mindketten biók, de más úton vágják a kapát a földbe.
Megkérdeztünk vendéglátókat, mire költenék a 300 milliárdos támogatást a Balatonnál. Mindenki a szállásokat, a jó tömegközlekedést és az egységes koncepciót hiányolja.
Ha jót akarsz enni, le kell jönni az Isten háta mögé – mondja Járosi Lívia, a balatonhenyei biogazdaság tulajdonosa. Férjével, Járosi Tamással néhány éve maguk mögött hagyták a pesti életet, termékeikre pedig azóta sokan felfigyeltek.
Balaton-átúszás ugyan nem lesz, de ettől még az élet nem áll meg.
Kultúr- és gasztromisszió, újító szellemű, kísérletező konyha, biogazdaságokból származó alapanyagok és egy szerethetően friss piac. A Biobalatonnál még átélheted az "első Sziget" érzést, amikor még minden új, mindenki lelkes, és nincsenek ezren.\r\n