2023. október 14., 00:00
Megtaláltuk a Káli-medence titkos kilátóhelyét: Túra Salföldtől a Kis-Hegyestűig
Ezúttal a Balaton-felvidéki kéktúra Salföld–Kővágóörs szakaszán haladtunk, sok vargabetűvel.
Ezúttal a Balaton-felvidéki kéktúra Salföld–Kővágóörs szakaszán haladtunk, sok vargabetűvel.
Elindult az asztalfoglalás az idei őszi Országos Étterem Hétre. Több mint 150 étterem – köztük 9 balatoni – készül erre az alkalomra összeállított különleges, fix árkategóriás menüsorral.
Az idén is kedvezményes jegyekkel, izgalmas túrákkal és programokkal készül a Balaton-felvidéki Nemzeti Park a Magyar Nemzeti Parkok Hetén, egészen június 4-ig.
Két Michelin-kalauz által díjazott balatoni étterem is részt vesz az Országos Étterem Héten márciusban.
A klasszikusok mellett magyar és ázsiai ízek randevújával, növényi alapú fogásokkal és világbajnok fagyival indítják a nyarat.
A Bivstro két tulajdonosa, Lukács Viktor és Ivácson Attila nem kisebb kihívásra vállalkoztak, mint hogy felrakjanak a magyar gasztrotérképre egy méltatlanul mellőzött alapanyagot: a bivalyhúst.
81 éves korában elhunyt Badacsony meghatározó borásza, aki üzletember, vitorlázó és világjáró is volt.
Az együttműködőtől a közömbösön át az egész sztorit bojkottáló állatokhoz is volt már szerencsénk munka közben. Megmutatjuk a kedvenceinket.
A Lóczy-barlang új attrakciójáról, a Kis-Balaton már elkészült központjáról, jövőbeli tervekről és balatoni problémákról is beszéltünk Puskás Zoltánnal.
A vásárlással nemcsak egészséges és friss élelmiszerhez jutsz sorban állás nélkül, hanem a balatoni termelőket is támogatod.
Egy elragadtatott veszprémi püspök a Badacsony egy kongó hangú bérce fölé emelt keresztet Krisztus dicsőségére, na meg a szőlősgazdák és turisták örömére.
A konyha megtalálta az igazi stílusát, a különleges savanyított ételek mellett fürjből, borjúpofából és bio bivalyhúsból készült fogásokat is kínálnak.
Az őshonos bivalyok stresszmentes élete a szabadban telik, biotakarmányt kapnak, húsukra pedig egyre nagyobb a kereslet.
Kakpuszta egykor csaknem ötszáz fős település volt, de a hetvenes évekre elnéptelenedett, és szellemfaluvá vált.
A tanúhegyek közül a legmagasabb, szőlője kincset ér, és – bár hosszú ideje népszerű kirándulóhely – mindig tud újat mutatni.
Az egyik legjobb balatoni étterem Zalacsány határában rejtőzködik. Ráadásul úgy magyaros, hogy a séf is német.
Fonyód legendás szállodáján, a Sirály Hotelen már a vasbetonon és a növényzeten kívül senki sem veszekszik.
Salföldön akkor is remekül érezhetjük magunkat, ha eddig összekevertük a pumit a pulival.
Mint egy mézeskalácsház az erdő mélyén, úgy bújik meg az Öreg Harang Borozó Hévíz-Egregy szőlőültetvényei között. A Gault&Millau étteremkritikusai azonban így is felfedezték, és 2013-ban megkapta az „Év kisvendéglője” címet.
Kenuzással, bivalyokkal, lovagi próbákkal és föld alatti csónakázással is lehet húsvétolni a Balatonnál. Nem beszélve a maratoni futásról és az étcsoki kehelyben felszolgált borról. Programok a húsvéti hétvégére.