január 23., 13:40
Fagyi-világbajnokságon szerzett bronzérmet a magyar csapat
Balatoni fagylaltmester is tagja annak a magyar csapatnak, amely bronzérmet szerzett az idei fagylalt-világbajnokságon az olasz Riminiben.
Balatoni fagylaltmester is tagja annak a magyar csapatnak, amely bronzérmet szerzett az idei fagylalt-világbajnokságon az olasz Riminiben.
Ajándékvásárlási hajsza helyett nyugis ünnepre hangolódáshoz adunk tippeket a Balatonnál.
A Sissi Fagyizóban megismerkedtünk Koncz Andrea alapító tulajdonossal, aki olyan szenvedéllyel mesélt a fagylaltkészítés kulisszatitkairól, hogy nem csodálkozunk, hogy sorra nyerik a díjakat.
Ha ebédelnénk vagy kávéznánk egyet a Balaton-part közvetlen közelében, vagy éppen a boldogító igent szeretnénk kimondani a balatoni panoráma ölelésében, a Tópart Hotel és Étterem tökéletes választás.
Nyitnak a jégpályák, az adventi vásárokban forralt bor és kürtőskalács illata száll, rengeteg a közösségi program, helyiek és Balaton-rajongók együtt várják az ünnepet.
Ez a hónap a szüretről, a hosszú kirándulásokról és a gasztronómiáról szól. Lesznek családi, elektronikus és gasztrofesztiválok, és izgalmas vezetett sétákon ismerhetjük meg a régió múltját.
A klasszikusok mellett magyar és ázsiai ízek randevújával, növényi alapú fogásokkal és világbajnok fagyival indítják a nyarat.
A balatonfenyvesi strandbüfé, A Konyhám tulajdonosainak régi álma vált valóra az egész évben nyitva tartó étteremmel.
A decemberi Gasztrohegy állomásait végigjárva megkóstolhatjuk Szindbád velős csontját, Tersánszky legendás nyúlpaprikását, Gombóc Artúr csokiját és Harry Potter kedvenc édességét is.
A balatonlellei Csili Choco Bons Csokoládé Manufaktúra pitypangkrémes bonbonjával szerzett bronzérmet az Academy of Chocolate világversenyen.
Törőcsik Zoltán séf vezetésével néhány hónapja megújult az Almádi Yacht Club étterme. Változatos, modern és egyszerre házias ízvilágú bisztrókonyha a Balaton partján.
2020-ban is több szuper vendéglátóhely nyílt Veszprémben, ahol a balatoni főszezon végén sem áll le az élet. Bemutatjuk a város első kovászos pékségét, padthai éttermét és malmos romkocsmáját.
A természettől a közlekedésen át a strandokig bemutatjuk, mi történt az északi és déli parton az elmúlt héten, legyen az különös virágzás vagy elhasaló MÁV.
A Bencés tortába furmintos barack chutney, a fagylaltkehelybe bencés levendulás likőr kerül, és ez egy olyan cukrászda, ahol libacombot és gulyást is felszolgálnak.
A gyenesdiási Bringatanya fagyimesterei, Somogyi József és Reni meséltek olaszországi tapasztalataikról és az új ízek születéséről.
Mindent abból készít, amit a kertje ad, és szívügye, hogy a gyerekek is egészséges sütikhez jussanak a strandon.
Vendégházba mentünk, ahol zseniális olasz séfet találtunk. A Cselling Udvarházból étterem is lehetne, de akkor pont az veszne el, amitől most különleges.
A Sparhelt csapata a balatonfüredi kikötő mellé teleportálta ötleteit, alapanyagait és minőséghez való hozzáállását.
Közben Budapest félig Balatonra költözik: jön a Dumaszínház Lellére, a Random Trip pedig Veszprémbe.
Itt az október, mi pedig erre a hónapra is változatos balatoni programokat ajánlunk.
Habár az időjárás okozta boldogság nem lesz felhőtlen a hétvégén, jó hírekkel borzoljuk a kedélyeket.
A tó még ragaszkodik a nyári lendülethez, a programok szőlőpréseket, költőket és csakrákat is megmozgatnak.
Beneveztünk egy hétvégényi csúcsgasztronómiára, és óriásit hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy megbántuk.
Hobbi lekvárfőzésből két év alatt brandet épített Kocsis Bálint. A CSIKOS-lekvárok óta tudjuk, hogy a homoktövis épp úgy megfér egy lekvárban, mint a bazsalikom vagy a kakukkfű.
Megkóstoltuk, milyen ízeket emelnek ki a Tagyon Birtok házigazdái a Nivegy-völgyből, majd teszteltük azt is, hogyan fest a balatoni vitorlázás, ha az ő kezükbe kerül a kormány.