2023. december 1., 16:56
Advent a Balatonnál – 15 szuper program decemberre
Nyakunkon a december, közeleg a karácsony, és erre a Balaton körüli vendéglátóhelyek is felkészültek.
Nyakunkon a december, közeleg a karácsony, és erre a Balaton körüli vendéglátóhelyek is felkészültek.
December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.
A balatonmáriafürdői Florida Fagyizóban készített sütőtökös mandula, dió variációkkal nyerte az év fagylaltja versenyt.
Meglátogattuk a két bázissal is rendelkező fagyizót, és számos szokatlan ízkombinációt megkóstoltunk.
Körömpörkölt és bodag is készül a Laurel „örömkonyhájában”, aminek a csopaki vasútállomás egykori restijéből kialakított apró étterem ad otthont.
A műemléképületben kialakított étterem konyhája az elmúlt hetekben megkapta az ajánlott helyeknek járó „Tányér” jelölést a Michelin-kalauztól.
A balatongyöröki Promenád Kávéház nyerte az Év Bejglije 2022. verseny ínyenc kategóriáját.
A Füredi Fagyizó cukrászának fagylaltja nyerte el az Év Fagylaltja címet. A verseny mentes kategóriájában is balatoni fagyi kapta a legelső helyezést.
Idén először rendezik meg a Balaton Ünnepét. Az esemény célja, hogy évente egyszer ünnepi program keretében találkozzanak egymással mindazok, akik egész évben sokat tesznek a Balatonért.
Kilátó, hotel, étel és balatoni bortermelő is megkapta a legjobbaknak járó díjat 2020-ban.
Mit érdemes csinálni az ősz derekán? A Balaton-felvidéktől Siófokig kinyílnak a borászatok, éttermek és könyvtárak is, csak győzzük a programokat látogatni!
A Káli-medence szívében, Kővágóörsön nyitott pékséget és reggelizőt augusztus végén Török András és felesége, Major Zsófia, hátrahagyva budapesti életüket és karrierjüket.
Lili és Bálint, a helyet megálmodó fiatal házaspár elmesélte, honnan ered a szokatlan név, hogy jönnek a képbe a kelták, és az is kiderült, mit jelent a logóban a metszőolló.
A mentes tortákra és péksüteményekre szakosodott keszthelyi desszertműhely sikeres cukrászdalánccá nőtte ki magát, fővárosi franchise-üzletekkel.
A dögmeleg ugyan elmarad, de minden más szempontból tombol a július. Legalábbis ezt támasztja alá a heti hírösszefoglalónkban megjelenő sok érdekesség.
Az élettel teli téli Balatont zászlajukra tűző gasztropionírok megint megmutatták, hogy érdemes 0 fok alatt is elzarándokolni a tóhoz.
Leteszteltük a balatonkenesei G&D Kézműves Cukrászda és Pékség kínálatát, és nem csalódtunk: kenyér-, croissant- és sütifronton is magasra tették a lécet.
A Balaton legjobb fagyijainak készítői elmondják, mire kell figyelni, amikor fagyit veszünk, és azt is, hogy miért nem tartanak az "albán" fagyizóktól.
Újabb ínyenc fagyizó tűnt fel Balatonfüreden. A Sarokházban az ízeket Nyári Julianna álmodja meg, az inspirációt egy olaszországi fagyikurzus és kedvenc süteményei adják.
A Pavilonban az olasz gasztronómia a balatoni retró életérzéssel találkozik, úttörőtáboros díszletek között készül az olasz pizza és a pármai pacal.
A Bringatanya bazsalikomos málnája az ország-, a Bagaméri Annabáli Csemegéje pedig a Balaton legjobb fagyija 2018-ban.
Rügyfakadás DJ-vel, geotúra vulkánokkal, gulyáságyú rohamsisakkal. A mostani hétvége sem lesz eseménytelen a Balatonnál.
Kishegyre tényleg érdemes odafigyelni: a kilátás páratlan, a helyi borászatokat, valamint éttermeket pedig szintén érdemes felfedezni.
Kihirdették a 2018-as ország tortája hat döntősét, köztük a Bergman cukrászda két új alkotását is.
Szabó László balatonlellei kistermelő mogyoróolaja miatt hívták az idei ország tortáját balatoninak. Meglátogattuk az ültetvényét.