február 29., 11:55
Eladó a Balaton egyik népszerű gasztroudvara
Eladó vagy kiadó az aszófői Kövesd a Mucit! gasztroudvar.
Eladó vagy kiadó az aszófői Kövesd a Mucit! gasztroudvar.
A tulajdonos betegsége miatt 2024 januárjától bezár a kőröshegyi vendéglátóhely.
Az Igazi Bisztro nemcsak isteni kakaós csigákkal, kalácsokkal és babkákkal, hanem ráérős, mesés reggelikkel is csábítja az erre járókat, piacozás előtt, után vagy akár helyett.
A Madárlátta Pékség kávézó, reggeliző és találkozóhely is egyben, ahol kovászos kenyerek, ellenállhatatlan péksütemények és saját receptek alapján készült leveles tészták sorakoznak a polcokon.
Az étterem a 30. születésnapjával egy időben a Bib Gourmand minősítést is megkapta a Michelin-kalauztól. Ennek kapcsán beszélgettünk Csapody Balázzsal, az étterem tulajdonosával.
A technológia modernebb, az étlap szűkebb lett, a koncepció pedig az erdélyi magyar konyha hagyományaira és a helyi alapanyagokra épül.
Legyünk hobbi pékek, profi mesterek vagy csak egyszerű kovászrajongók, az biztos, hogy idén is ott a helyünk július 2-án Veszprémben, a Kenyérlelke Fesztiválon.
Az aszófői nagy kanyar és a vasúti sínek után, Tihany felé, a bicikliút közvetlen szomszédságában változatos kínálattal és kizárólag környékbeli borokkal nyílt meg nemrég a Kövesd a Mucit!
Magas minőségű pékárukkal, reggelivel, bisztrókonyhával, luxusbiciklikkel és szálláslehetőséggel nyílt meg Csopak jelenleg legfelkapottabb helye, a Buborék.
2020-ban is több szuper vendéglátóhely nyílt Veszprémben, ahol a balatoni főszezon végén sem áll le az élet. Bemutatjuk a város első kovászos pékségét, padthai éttermét és malmos romkocsmáját.
Küszöbön áll a Paloznaki Jazzpiknik, mi pedig most azt térképeztük fel, mire lehet majd számítani gasztro fronton.
Azok a helyek, ahol kértünk még egyet, ahol ottragadtunk és ahová visszamennénk.
Megnéztük, hogy születnek a kenyerek, briósok, kiflik és galette-ek Kisapátiban. Végigkövettük a Búzalelke Pékség egy napját.