március 14., 12:59
Édes élet a vulkán lábánál – Megnéztük a zalahalápi Pura Vida Lakáséttermet
A Michelin-kalauz által is elismert szakácsnő, Árkosi Erika régi álma vált valóra a Balatontól 20 km-re található lakásétteremmel.
A Michelin-kalauz által is elismert szakácsnő, Árkosi Erika régi álma vált valóra a Balatontól 20 km-re található lakásétteremmel.
Kellemes olasz zene, mediterrán teraszos kert, úszómedence és szauna, olasz ételek, Balaton-felvidéki borok. A köveskáli Mandillában biztosan rabul ejt mindenkit a dolce vita.
A balatonszőlősi étterem konyháját tavaly télen Krasznai Norbert vette át, és ezzel ismét új időszámítás kezdődött a hely életében.
A Balaton körül április 14. és 16. között is zajlani fognak az események, és lehet, hogy a jó zene, a tánc és a szórakozás az esőfelhőket is elfújja.
A húsvéti hosszú hétvégét vétek nem jól kihasználni! Pihenéssel egybekötött falatozás, túra, sétahajózás vagy kastélylátogatás – a Balaton környéki vendéglátóhelyek készülnek alternatívákkal.
A Séfszoba egy önálló, látványkonyhás étterem a Kistücsök Food & Room területén belül, ahol borokkal kísért, fix degusztációs menüt és egy felejthetetlen gasztroélményt kapunk.
Körömpörkölt és bodag is készül a Laurel „örömkonyhájában”, aminek a csopaki vasútállomás egykori restijéből kialakított apró étterem ad otthont.
A műemléképületben kialakított étterem konyhája az elmúlt hetekben megkapta az ajánlott helyeknek járó „Tányér” jelölést a Michelin-kalauztól.
Megnéztük, hogyan készül a klasszikus feltétekkel készülő pizza, és az is kiderült, hogyan dolgozik egy tésztafőző rendszer.
A balatonfenyvesi strandbüfé, A Konyhám tulajdonosainak régi álma vált valóra az egész évben nyitva tartó étteremmel.
A szigligeti Kikötő étterem tulajdonosai a Balatonhoz csábították Tenerife legjobb bárjának magyar bartenderét, az eredmény pedig egy hiánypótló, ginben különösen erős koktél- és tapasbár lett.
Kiváló hazai borok és a Balaton környéki pincészetek különleges, kézműves nedűi egy elegáns és bájos környezetben.
Antal Szabolcs jött, látott és sütött, és most már fél Veszprém imádja az egyszerű, nápolyias, de magyar alapanyagból sütött pizzáját.
Indul a levendulaszüret, több helyen is füstölnek a szmókerek, jógázhatsz a strandon és kóstolhatsz gint egy panzió kertjében. Összegyűjtöttük a legizgalmasabb programokat.
Már negyedik egységét nyitotta meg az országban a Rock Burger, méretes terasszal, pizzával, shakshukával és levesekkel.
A borongós őszi időben nincs is jobb annál, mint visszaidézni a nyár legszebb pillanatait. Szubjektív képválogatásunk következik.
Az alapanyagok minősége iránti megszállottság maradt, de a fogások és a környezet már nem gasztrokocsmát idéz. Főszerepben a szmókerben készült húsok és a fűszerek.
Egy építészhallgató diplomamunkájában egy látványkonyhás, hatalmas üvegfelülettel felszerelt harcsázót tervezett a fonyódi strand mellé.
Új strandbüfét avatott a tó tavalyi legjobb beach foodjának megalkotója, a Kalóz. Megnéztük, megkóstoltuk, könnyeztünk.
Csillogó belső, szép kilátás – körbejártuk a Balaton új négycsillagos szállodáját.
Az egyszerű, kötöttségektől mentes szálláshely nem csak a Művészetek Völgye alatt lehet ideális szálláshely a lazább utazóknak.
A tavasbarlang mellett nagyszerű mediterrán bisztrókonyhát is találtunk Tapolcán.
Valahogy így élhettek régen a királyok is.