április 11., 15:13
„Az ég a vízzel összeér” – Kortárs balatoni versek
Csíkos fürdőruhák, titkos szerelem, végtelelennek tűnő július, retró kerítések elevenednek meg a kortárs, Balatonról szóló versekben.
Csíkos fürdőruhák, titkos szerelem, végtelelennek tűnő július, retró kerítések elevenednek meg a kortárs, Balatonról szóló versekben.
A Michelin-kalauz által is elismert szakácsnő, Árkosi Erika régi álma vált valóra a Balatontól 20 km-re található lakásétteremmel.
Márciusban válogathatunk számos túra, borkóstoló közül, de szép lassan a fesztiválok is beindulnak, és alternatív zenei koncertekre is számíthatunk.
Nemrég ellátogattunk Balatonfüredre, az ötcsillagos LUA Resortba, ahol átadhattuk magunkat az igazi kikapcsolódásnak, és megnéztük a NOON Restaurantot, mely idén Michelin-ajánlással gazdagodott.
A Pócz Pincészet egy igazi rejtett gyöngyszem, ahol tanúi lehetünk a magyaros és a mediterrán ízek randevújának, és a kétemeletnyi mélységben kialakított pincébe is leereszkedhetünk.
A balatonszőlősi Casa Christa öthektáros, hangulatos szálláshelyeket kínáló birtok, amelynek étterme elnyerte a kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand-jelölést a Michelin-kalauztól.
A Madárlátta Pékség kávézó, reggeliző és találkozóhely is egyben, ahol kovászos kenyerek, ellenállhatatlan péksütemények és saját receptek alapján készült leveles tészták sorakoznak a polcokon.
A végső megmérettetésben, amely során külön díjazzák a bisztrókat és a strandbüféket, többek között olyan fogások vesznek részt, mint a Sztrapacsinta, a Rántott kenyér, vagy a Szarvascsiga.
Kellemes olasz zene, mediterrán teraszos kert, úszómedence és szauna, olasz ételek, Balaton-felvidéki borok. A köveskáli Mandillában biztosan rabul ejt mindenkit a dolce vita.
A Káli Fecske Étterem és Kulturális Központ rengeteg programmal és egy magyaros ízeket és reggelit is kínáló étteremmel gazdagítja a Káli-medencét.
Ha igazán egyedi gasztronómiai élményt keresünk mesés és nyugodt környezetben, a tihanyi Vinarius Borárium és Gasztrobár kínálatát és hangulatát mindenképp érdemes felfedezni.
9. alkalommal hirdeti meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt. Az idén azt is külön értékelik, ha elérhető áron, egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból készül az étel.
Egész napos, finom ételekkel, borokkal és mesés panorámával kísért gasztrotúrára indultunk a déli parton, a Balaton nyugati csücskétől egészen Siófokig.
A Zamárdi központjában, a 7-es út mentén található Balcsi Falatozó mesterien ötvözi a családi receptek alapján készülő klasszikusokat az újhullámos fogásokkal.
A Séfszoba egy önálló, látványkonyhás étterem a Kistücsök Food & Room területén belül, ahol borokkal kísért, fix degusztációs menüt és egy felejthetetlen gasztroélményt kapunk.
Szőlők között, a part nyüzsgésétől távol kapcsolódhatunk ki, hogy a borokra, az ízekre és a feltöltődésre koncentráljunk.
Frissen sült fánk, busójárás és színes, ötletes jelmezek – 7 programot válogattunk február közepére, amikkel méltó módon vehetünk búcsút a téltől.
Körömpörkölt és bodag is készül a Laurel „örömkonyhájában”, aminek a csopaki vasútállomás egykori restijéből kialakított apró étterem ad otthont.
A Hazai Provence vendégházban található 84 Bisztró vezetését két éve az egykori Pura Vida csapata vette át, az étterem pedig a legjobb Balaton-felvidéki konyhák egyike lett.
A technológia modernebb, az étlap szűkebb lett, a koncepció pedig az erdélyi magyar konyha hagyományaira és a helyi alapanyagokra épül.
A Beach Boys felavatta Keszthely belvárosában található új bázisát, ahol a vendégek kedvenc grillételei mellett trükkösen tálalt klasszikusokat és izgalmas koktélokat is kínálnak.
Szeptember végén ellátogattunk Balatonfüredre, az ötcsillagos LUA Resortba, ahol a megérkezéstől a távozásig minden érzékszervünkre ható, felejthetetlen élményekben volt részünk.
Itt a család vagy a baráti társaságok minden tagja tud választani: fatüzelésű kemencében sült pizzák, olasz tészták, klasszikusok, ázsiai és vegán ételek is szerepelnek az étlapon.
Kinga Kamrájában már igazi farm-to-table fogásokra – helyben, helyi és kistermelői hozzávalókból készült ételekre – is betérhetünk.
A szigligeti Vulcanus Borterasz gyönyörű balatoni kilátással, finom ételekkel és különleges, csak kevés helyen kóstolható badacsonyi borokkal vár.