2022. november 23., 16:02
Végleg bezár a tihanyi Malackrumpli Bisztró
Nem sokkal a tulajdonos, Járosi Tamás elvesztése után a Malackrumpli Bisztrótól is búcsúznunk kell.
Nem sokkal a tulajdonos, Járosi Tamás elvesztése után a Malackrumpli Bisztrótól is búcsúznunk kell.
Elhunyt a tihanyi Malackrumpli étterem tulajdonosaként és ingatlanfejlesztőként is dolgozó Járosi Tamás.
Azok a helyek, ahol kértünk még egyet, ahol ottragadtunk és ahová visszamennénk.
Összefoglaljuk, hogy mi történt a Balaton Camino első öt napján, Alsóörstől egészen Szepezdfürdőig.
Tizenöt olyan fontos eseményt és folyamatot szedtünk össze, amik meghatározták az idei nyarunkat.
Olyan gyakran hallottuk a nevét séfektől, hogy megnéztük, ki is az az óbudavári sajtos, aki nem is akart sajtos lenni.
Balatonfüred szeret a történelmével dicsekedni, de ez nem jelenti azt, hogy a jelene ne lenne ugyanolyan érdekes mint a múltja. Összeszedtük a legjobb füredi helyeket.
Füredi gerillaétteremnek indult, most az északi part egyik legelismertebb helye Tihanyban. Utánajártunk a Malackrumpli történetének.
Az egyik legjobb balatoni étterem Zalacsány határában rejtőzködik. Ráadásul úgy magyaros, hogy a séf is német.
Apátság, visszhang, levendula és túlárazott éttermek. Na, nem. Tihany ennél azért többet tud.
400 hely a teraszon, színes székek, street food az étlapon. Balatonfüreden egyesült a budapesti BRKLYN és a tihanyi Malackrumpli.
A Füreden megismert sörpadok nincsenek, helyette van tihanyi retró, intarziával a falon. Megnéztük az új Malackrumplit.
Megjelent a 2017-es Balatoni Gasztrotérkép. Nagyobb, több példányban készül és mindkét parton sokszor jön majd szembe veletek.
Balatonfüreden már ne keressétek őket: a szigorúan bio zöldséggel és saját nevelésű mangalicával dolgozó birodalom idén már a Tihanyi Apátság alatt nyit ki.
A sztáréttermek mellett néhány meglepő helyezést is hozott a Gault&Millau idei kiadványa. Összeszedtük, kiket rangsoroltak legjobbnak idén a Balatonnál.
A déli után az északi parton is kérdeztünk borászt, éttermest és szörfkocsmárost arról, hogy milyen volt a 2016-os nyár.
Szentgálon egy család megteremtette a rejtett idillt. Tartanak mangalicát, marhákat, a zöldségeket pedig semmilyen vegyszerrel nem permetezik. Csak humusszal.
Reziben és Barnagon jártunk, ahol megismerhettük azokat, akik a menő balatoni éttermeknek viszik a zöldségeket. Mindketten biók, de más úton vágják a kapát a földbe.
Lóval is kiköthetsz Lovas új kávézó-bárjában, ahol varrógépasztalokkal és plafonról lelógó hajóvázzal dobták fel a lerobbant kocsmát.
Megkérdeztünk vendéglátókat, mire költenék a 300 milliárdos támogatást a Balatonnál. Mindenki a szállásokat, a jó tömegközlekedést és az egységes koncepciót hiányolja.
Füreden gourmet fesztivált tartanak komoly ételekkel, de a Művészetek Völgyében sem marad senki sem éhes.
Ha jót akarsz enni, le kell jönni az Isten háta mögé – mondja Járosi Lívia, a balatonhenyei biogazdaság tulajdonosa. Férjével, Járosi Tamással néhány éve maguk mögött hagyták a pesti életet, termékeikre pedig azóta sokan felfigyeltek.
Balaton-átúszás ugyan nem lesz, de ettől még az élet nem áll meg.
Kultúr- és gasztromisszió, újító szellemű, kísérletező konyha, biogazdaságokból származó alapanyagok és egy szerethetően friss piac. A Biobalatonnál még átélheted az "első Sziget" érzést, amikor még minden új, mindenki lelkes, és nincsenek ezren.\r\n