március 14., 12:59
Édes élet a vulkán lábánál – Megnéztük a zalahalápi Pura Vida Lakáséttermet
A Michelin-kalauz által is elismert szakácsnő, Árkosi Erika régi álma vált valóra a Balatontól 20 km-re található lakásétteremmel.
A Michelin-kalauz által is elismert szakácsnő, Árkosi Erika régi álma vált valóra a Balatontól 20 km-re található lakásétteremmel.
A Michelin-kalauz által is méltatott női séf, Árkosi Erika a Balaton-felvidéki Zalahalápon, családi vállalkozásban folytatja karrierjét.
Az egykori lesencetomaji Hertelendy-kastélynak ma már nyoma sincs, pedig annak idején a környék egyik legfényűzőbb neogótikus épülete volt. Egy öngyilkosság pecsételte meg lakói sorsát.
A Hársfa vendégház Szent György-hegy déli, Balatonra néző dűlőjén, szőlőültetvények ölelésében, egy apró völgyben található. Igazi elvonulós helyszín, a neves borászatoktól sétatávolságra.
Árkosi Erika, a kapolcsi 84 Bisztró és Szikra Gabriella, a fonyódi Konyhám Stúdió 365 konyhafőnöknői meséltek az étteremkalauz magazinjának.
A balatonszőlősi Casa Christa öthektáros, hangulatos szálláshelyeket kínáló birtok, amelynek étterme elnyerte a kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand-jelölést a Michelin-kalauztól.
A Madárlátta Pékség kávézó, reggeliző és találkozóhely is egyben, ahol kovászos kenyerek, ellenállhatatlan péksütemények és saját receptek alapján készült leveles tészták sorakoznak a polcokon.
Kellemes olasz zene, mediterrán teraszos kert, úszómedence és szauna, olasz ételek, Balaton-felvidéki borok. A köveskáli Mandillában biztosan rabul ejt mindenkit a dolce vita.
Zánkától Szigligetig kóstoltunk minőségi fogásokat, ízletes borokat, de egy street art projekt bemutatója is belefért a programba.
Szőlők között, a part nyüzsgésétől távol kapcsolódhatunk ki, hogy a borokra, az ízekre és a feltöltődésre koncentráljunk.
A Hazai Provence vendégházban található 84 Bisztró vezetését két éve az egykori Pura Vida csapata vette át, az étterem pedig a legjobb Balaton-felvidéki konyhák egyike lett.
Megnéztük, hogyan készül a klasszikus feltétekkel készülő pizza, és az is kiderült, hogyan dolgozik egy tésztafőző rendszer.
A decemberben nyílt Három Majom már most egy kulthely, amit elsőként tesztelhettünk és legnagyobb meglepetésünkre a klasszikus reggeliző helyett egy világ körüli utazást kaptunk.
Mediterrán hangulatot és toszkán varázst kínál a májusban nyitott, négycsillagos Mandilla boutique hotel és étterem, ahol kompromisszumok nélkül élvezhetjük a teljes kikapcsolódást.
A Villa Romana Balácát, mely ma is Magyarország egyik legnagyobb látogatható római kori villagazdaságának számít, 3 év részleges látogathatóságot követően most újra bejárhattuk.
Izgalmas tapasokkal és mediterrán ízekkel startol szeptember 25-én és 26-án a Gasztrohegy 4. évada Badacsonyban.
Új sorozatunkban balatoni vendéglátóhelyeken főző séfeket mutatunk be. Árkosi Erikával kezdjük a sort, aki az egykori tapolcai Pura Vida és a keszthelyi Pura Vida Port után új projektre készül.
Ha azt hiszed, a veszprémi kultfővárosi projekt még évekre van a megvalósulástól, érdemes megnézned a Papírkutyát. Itt aztán kaphatsz ételt, rumot, kiállításokat, koncerteket, hangulatot.
A tavalyi strandételverseny Év Felfedezettje díjának birtokosai, Horn Tamara és Pacsai Martin nem saját hellyel, hanem a somlói 5 Ház Birtok üzemeltetőiként tértek vissza a fővárosból.
Szerencsére több új hely nyílt, mint ahány régi hely bezárt a tó körül. Összegyűjtöttük, mit hol és mit hol nem lehet találni jövőre.
Elsősorban élményt és fenséges panorámát, másodsorban egyszerű, de ízletes görög ételeket nyújt a lakásétteremnek induló Taberna.
A Neked Főztem burger+reggeli és a zánkai Gyógynövényvölgy bemutatja: világbajnok reggeli, felejthetetlen burgerek, káli-medencei-kilátás és friss fűszerek a házból.
Ha épp Zamárdi partjainál lovagolnál a hullámokon és kitikkadnál, érdemes beugrani a Tiki Beach Bisztróba egy Bahama Marci koktélra vagy egy galuskára.
A korábban tapolcai éttermükben megszokott ízekkel, és néhány igazi újdonsággal nyitott ki a Pura Vida Port a keszthelyi kikötőben. Megnéztük, mire számíthatunk náluk.
A hétvégi Gourmet Fesztiválon részt vesz többek között a füredi Sparhelt, a veszprémi GUSTO13 és a Káli Kövek is.