tegnap, 13:55
Egy lovag utolsó kívánsága, ami áldást hozott a mesés Balaton-felvidéki falunak
Egy legendás paloznaki dűlő és egy középkori lovag filmbe illő történetének nyomába eredtünk.
Egy legendás paloznaki dűlő és egy középkori lovag filmbe illő történetének nyomába eredtünk.
Vajda Pierre legújabb könyvével egy országos étteremkalauzt hozott létre, melyben több balatoni vendéglátóhelyet is ajánl.
114 éve, 1909. augusztus 28-án született Zákonyi Ferenc hivatalvezető, író, helytörténeti kutató, aki számos tanulmánnyal, újítással, kezdeményezéssel formálta a balatoni idegenforgalmat.
Nemcsak a strandoló nyaralók és helyiek, hanem az állatok között is volt a hétvégén bajba jutott.
Kipróbáltuk a Balaton Fagyija verseny legextrémebb és különdíjas fagyiját, a sajtos-tejfölös lángosos fagyit, ami a Balatonmáriafürdő központjában található Vitorlás Fagyizóban készül.
Új helyre költözött, egyben szintet is lépett a Balaton első vegán étterme, a több mint 5 éves Veganeeta Home.
Mitől lehet vonzó a XXI. században a szerzetesi lét, és egyáltalán, mit jelent ez Tihanyban, a Balaton egyik legpörgősebb településén?
Ősszel nincs is jobb program, mint egy testet és lelket feltöltő, pihentető elvonulás. Ehhez keresve sem találunk ideálisabb helyszínt, mint a Káli-medence kapujában, Zánkán a Zen Garden Resortot.
A Füredi Fagyizó cukrászának fagylaltja nyerte el az Év Fagylaltja címet. A verseny mentes kategóriájában is balatoni fagyi kapta a legelső helyezést.
A házias magyar ételek adta komfortot gyakran keressük egy étteremben, de mégis várunk az otthonihoz képest valamilyen csavart. A Konyha-Kert Bisztró és Bárban pontosan ezt kapjuk.
A Rippl-Rónai Józseftől Maurer Dóráig című tárlat egy magyar művészettörténeti kötelező olvasmány, letaglózó, több mint egy évszázadon átívelő válogatás a Fővárosi Képtár gyűjteményéből.
A Bivstro két tulajdonosa, Lukács Viktor és Ivácson Attila nem kisebb kihívásra vállalkoztak, mint hogy felrakjanak a magyar gasztrotérképre egy méltatlanul mellőzött alapanyagot: a bivalyhúst.
Április közepétől kinyitják kapuikat a balatoni kempingek. Most Zamárdiból indulva csokorba szedtük, hogy milyen szuper élményeket tartogat a Balaton déli partja egy tavaszi hosszú hétvégére.
Négy kontinens ízeit végigkóstolhatjuk, amíg az asztalunktól néhány méterre hullámzó Balatonban gyönyörködünk.
Körbekérdeztünk Balatonvilágoson, Balatonszentgyörgyön, Tapolcán és Zircen is, hogy milyen új söröket ajánlanak. Kaptunk mindent, a rozsos ale-től a klasszikus pilseni lageren át az alkoholmentesig.
Bajvívások és sportversenyek is zajlottak a felszínén, évről évre fakutyázók, korcsolyázók, jégvitorlázók vették birtokba a befagyott tavat, ami vidám és tragikus eseményeknek egyaránt helyszíne volt.
Az őszi színkavalkád legszebb, talán utolsó előtti pillanatában kapaszkodtunk fel a Csönge-hegyre, és sétáltunk át Salföldre.
A Káli-medence szívében, Kővágóörsön nyitott pékséget és reggelizőt augusztus végén Török András és felesége, Major Zsófia, hátrahagyva budapesti életüket és karrierjüket.
Még egy ilyen fura nyarunk egy ideig nem lesz a Balatonnál. Összeszedtük azokat a trendeket, amik megmutatták, hogyan nyaraltunk 2020-ban a tónál.
A mentes tortákra és péksüteményekre szakosodott keszthelyi desszertműhely sikeres cukrászdalánccá nőtte ki magát, fővárosi franchise-üzletekkel.
Itt még Terence Hill is elégedett lenne a fagyiválasztékkal: a fenyvesi sétálóutcában két tűzpiros pultból merik a fagylaltot, sőt nagy szorbéválasztékot is találsz.
A tökéletes gofri nyomában avagy íme az édesség, ami megidézi gyermekkorunkat. Siófok után már Balatonfüreden is tudjátok tesztelni, hogy szerintetek sikerrel jártak-e.
Siófok nyugati központjában van egy kedves kis bolt, ami két jóbarát ötletéből indult ki, családi összefogással újult meg és hazai söröket és árukat kínál a prémiumra áhítozóknak.