2023. október 19., 14:54
Olívabogyót szüreteltek a Szent György-hegyen – Fotók
Nemcsak szőlőt, hanem olívabogyót is szüretelnek ebben az időszakban, legalábbis a Szent György-hegyen biztosan.
Nemcsak szőlőt, hanem olívabogyót is szüretelnek ebben az időszakban, legalábbis a Szent György-hegyen biztosan.
Körömpörkölt és bodag is készül a Laurel „örömkonyhájában”, aminek a csopaki vasútállomás egykori restijéből kialakított apró étterem ad otthont.
Lesz-e balatoni olívatermesztés? Ha igen, mire használható? – többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a MOME MAG Balatorium.
Egyszerre specialty kávézó, delikátbolt és borlelőhely a Tihany főutcáján, egy csendes kis udvarban található üzlet. Közel van a nyüzsgéshez, mégis a legjobb hely egy kis lelassulásra.
Minden csütörtökön kiszállítják az azt megelőzően webshopukból rendelt tételeket, lefedve a Balaton partjától 15 km-re fekvő településeket.
A 2HA Szőlőbirtok tulajdonosa és borásza megmutatta nekünk kincset érő olajfáit, és mesélt a régió első olívaszüretéről is.
Megújul a sümegi vár, és átadják a balatonfüredi Lóczy-barlang látogatóközpontját is. Néhány újabb Jazzpiknik-fellépőre is fény derült. Heti híreinket olvashatjátok a Balatonról.
A helyszín Badacsony, a leszüretelt termés ajándéka pedig az első magyar extraszűz olívaolaj. Vásárolni még nem tudunk belőle, de talán bizakodhatunk, a minőségéről ugyanis azt írják, kiváló.
A Pavilonban az olasz gasztronómia a balatoni retró életérzéssel találkozik, úttörőtáboros díszletek között készül az olasz pizza és a pármai pacal.
A Sparhelt csapata a balatonfüredi kikötő mellé teleportálta ötleteit, alapanyagait és minőséghez való hozzáállását.
A művelt Nyugaton a legjobb éttermek és bisztrók mind egy szálig vidékre emigráltak. Jó hírünk van: itthon is egyre több ilyen hely van. Sümegen jártunk.
Az Il Mercatóban igazán autentikus ízeket kóstolhatunk terrakotta cserepekkel és leanderbokrokkal feldobott környezetben.