március 25., 14:04
Idén újdonságokat is megtudhatunk a Balatonról
Jubileumi évfordulóhoz érkezett a Balatoni Kör. Az egyesület az idei szezonra egy reprezentatív kutatással is készül.
Jubileumi évfordulóhoz érkezett a Balatoni Kör. Az egyesület az idei szezonra egy reprezentatív kutatással is készül.
Nem nyit ki újra a 2023 szeptemberétől zárva tartó Andriska Pékbisztró. A hírt a tulajdonosok osztották meg a Facebookon.
Eladó vagy kiadó az aszófői Kövesd a Mucit! gasztroudvar.
A tulajdonos betegsége miatt 2024 januárjától bezár a kőröshegyi vendéglátóhely.
Az Igazi Bisztro nemcsak isteni kakaós csigákkal, kalácsokkal és babkákkal, hanem ráérős, mesés reggelikkel is csábítja az erre járókat, piacozás előtt, után vagy akár helyett.
Veszprém egyik legjobb péksége, a Derce Pékbisztró újabb egységgel bővült: itt a Derce Tejivó!
Tulajdonosai, Török András és Major Zsófi a Facebookon jelentették be, hogy szünetet tartanak, hogy pihenjenek, tervezzenek, és formálhassák a további működésüket.
A Budapest–Balaton, becenevén BuBa kerékpárutat 2022-ben adták át, így idén nyáron volt az első főszezonja a kerékpárútnak, melyet szerkesztőségünk tagjai most kipróbáltak.
A Madárlátta Pékség kávézó, reggeliző és találkozóhely is egyben, ahol kovászos kenyerek, ellenállhatatlan péksütemények és saját receptek alapján készült leveles tészták sorakoznak a polcokon.
Idén folytatódik a Homola Pincészet biodinamikus szőlőtermesztésre való átállása, melyhez a szezonban egyedi gasztrokulturális programokat társítanak.
Megnéztük, milyen lehetett a kilátás a XIV. században, és virtuális ásatáson is részt vettünk.
Amikor egy-egy helyet kipróbálunk, és van rá lehetőség, szeretünk benézni a kulisszák mögé. Ezekből a fotókból készítettünk egy válogatást.
Az étterem a 30. születésnapjával egy időben a Bib Gourmand minősítést is megkapta a Michelin-kalauztól. Ennek kapcsán beszélgettünk Csapody Balázzsal, az étterem tulajdonosával.
A balatongyöröki Promenád Kávéház nyerte az Év Bejglije 2022. verseny ínyenc kategóriáját.
A technológia modernebb, az étlap szűkebb lett, a koncepció pedig az erdélyi magyar konyha hagyományaira és a helyi alapanyagokra épül.
Kinga Kamrájában már igazi farm-to-table fogásokra – helyben, helyi és kistermelői hozzávalókból készült ételekre – is betérhetünk.
Természetközeli pihenés erdővel, teljes kényelemben, egy hosszabb sétával elérhető tó, wellness és vacsora a teraszon, a csillagos ég alatt. Négy különleges szálláshely következik.
12 órán át készülő pulled pork, saját készítésű szószokkal felturbózott burger és alföldi marhagulyás érkezett a partra.
Évek óta nem volt ilyen mozgalmas a július a Balatonnál, mint most. Rengeteg aktív, kulturális és gasztronómiai program és pezsgő éjszakai élet vár rátok.
A Zam! egy többfunkciós gasztrokulturális tér, ahol egy pazar reggelivel indulhat és egy finom grillvacsorával és egy koncerttel zárulhat a nap. A hely ötletgazdái nem csak nyárra terveznek.
Legyünk hobbi pékek, profi mesterek vagy csak egyszerű kovászrajongók, az biztos, hogy idén is ott a helyünk július 2-án Veszprémben, a Kenyérlelke Fesztiválon.
Búzalelke – NYÁRIDŐ néven nyit újabb egységet a Búzalelke, ezúttal Ábrahámhegyen.
Egy online piactér alapítói hangulatos, a régi időket idéző kisboltba hozzák el az általuk kiválasztott, főként helyi termelők portékáit.
Egyszerre dizájnbolt, galéria, brunchbisztró, kávézó és közösségi tér a patinás Rosenberg-ház földszintjén nyílt üzlet, ahol balatoni kötődésű dizájnerek alkotásai várnak.
Kovászos kenyereket és bagetteket, hagyományos húzott réteseket, finom péksüteményeket és specialty kávét is kínál a hely, amit Papp Zsanett Odett, a közgazdászból lett pék vezet.