2023. október 3., 11:30
A magyar tenger privát szemmel
Elindult a Privát Balaton digitális fotógyűjteményhez kapcsolódó esemény-sorozat, a fotókat pedig folyamatosan lehet feltölteni a privatbalaton.hu oldalra.
Elindult a Privát Balaton digitális fotógyűjteményhez kapcsolódó esemény-sorozat, a fotókat pedig folyamatosan lehet feltölteni a privatbalaton.hu oldalra.
A Zier Bisztróban finom reggeli, rugalmas à la carte étlap, bisztróebéd, egy bélszínnel megpakolt házi tészta és többféle igényre szabott szálláshely is várja a vendégeket.
Június 23. és 25. között rengeteg program vár rátok, ha a tó körül szeretnének kikapcsolódni. A fesztiválok és gasztroesemények mellett ez a hétvége leginkább a kultúráról, művészetekről fog szólni.
Ha igazán egyedi gasztronómiai élményt keresünk mesés és nyugodt környezetben, a tihanyi Vinarius Borárium és Gasztrobár kínálatát és hangulatát mindenképp érdemes felfedezni.
Zánkától Szigligetig kóstoltunk minőségi fogásokat, ízletes borokat, de egy street art projekt bemutatója is belefért a programba.
Körömpörkölt és bodag is készül a Laurel „örömkonyhájában”, aminek a csopaki vasútállomás egykori restijéből kialakított apró étterem ad otthont.
A Hazai Provence vendégházban található 84 Bisztró vezetését két éve az egykori Pura Vida csapata vette át, az étterem pedig a legjobb Balaton-felvidéki konyhák egyike lett.
A technológia modernebb, az étlap szűkebb lett, a koncepció pedig az erdélyi magyar konyha hagyományaira és a helyi alapanyagokra épül.
Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, ikonikus épületek, borászdinasztiák és kuriózumnak számító borok nyomába eredünk, és időutazást teszünk a település múltjába is.
Sok borászat és település ünnepli a szüretet, majd eljön a murcifesztiválok ideje. Több év kihagyás után újra megrendezik a halas fesztiválokat is.
Az ételt először a szemünkkel kóstoljuk meg, és csak ezt követően veszi kezdetét az illatok és az ízek szerelmi tánca. A Zelna Borászat éttermében sikerült az összes érzékszervünket jóllakatni.
Úgy tűnik, hogy igenis van helye egy újabb halasnak a Balatonnál. És ahogy minden becsületes balatoni, mi is imádjuk a halat, így nem hagyhattuk ki, hogy ellátogassunk A kis Pisztrángosba.
Ezúttal kivételesen helyt kell adnunk a „magyar tenger” és „magyar Toszkána” kifejezéseknek, ugyanis a Semola pontosan az, aminek látszik: őszinte déli életérzés a Balaton partján.
A klasszikusok mellett magyar és ázsiai ízek randevújával, növényi alapú fogásokkal és világbajnok fagyival indítják a nyarat.
Hogy kerülnek a Skizo és a Sike Balázs pincéje borai egy egykori szocialista kisvendéglőbe? A Nefelejcsben jártunk, és minőségi borokat, figyelemre méltó ételeket, sőt még egy kiállítást is találtunk.
A Balaton északi partján számtalan olyan izgalmas, borkóstolással egybekötött programot találtok, amire érdemes ellátogatnotok. Ha a tóban még nem is, de bormámorban biztosan úszhattok!
A hétvégi újabb Gasztrohegy-eseményen megint különleges ízekre fordulunk rá, hiszen a mostani téma középpontjában a halak állnak. A pontytól a pisztrángon át a tokhalig haladhatunk.
Izgalmas tapasokkal és mediterrán ízekkel startol szeptember 25-én és 26-án a Gasztrohegy 4. évada Badacsonyban.
Langer Gábor executive chef vezetésével a vidéki gasztronómia jelenleg egyik legerősebb bástyája épült fel a csodálatos Somló hegy – Isten itt hagyott kalapja – tövében.
Sok évig tartó felújítás és építkezés után nyílt meg a Tarányi Présházban a Tarányi 1780 nevű étterem és grillterasz, ami főleg magyaros ételekkel és pizzával bővíti a Szent György-hegy kínálatát.
Kemény kör volt, de megszültük: az Év Strandétele verseny döntős mezőnye végre összeállt. Van benne merész újonc, rutinos újrázó és címvédő is, izgalmas finálé lesz!
Badacsonyban tapasokkal és borokkal, a Sabar-hegynél blueskoncertekkel, a déli parton borkóstolókkal, a Margaret Island akusztikus fellépésével és erdőmélyi dj-szettekkel kezdődhet az igazi nyár.
A tavalyi strandételverseny Év Felfedezettje díjának birtokosai, Horn Tamara és Pacsai Martin nem saját hellyel, hanem a somlói 5 Ház Birtok üzemeltetőiként tértek vissza a fővárosból.
Indul a levendulaszüret, több helyen is füstölnek a szmókerek, jógázhatsz a strandon és kóstolhatsz gint egy panzió kertjében. Összegyűjtöttük a legizgalmasabb programokat.
A város történetét a borkereskedelem, a vasút kiépülése, a bauxitbányászat, a város alatt húzódó barlangrendszer és a felszínre törő meleg vizek alakították.