március 25., 14:04
Idén újdonságokat is megtudhatunk a Balatonról
Jubileumi évfordulóhoz érkezett a Balatoni Kör. Az egyesület az idei szezonra egy reprezentatív kutatással is készül.
Jubileumi évfordulóhoz érkezett a Balatoni Kör. Az egyesület az idei szezonra egy reprezentatív kutatással is készül.
Balatoni nyelves fantázianevet viselő étel nyerte a 2023-as Év Strandétele versenyt. Mutatjuk az eredményeket.
A végső megmérettetésben, amely során külön díjazzák a bisztrókat és a strandbüféket, többek között olyan fogások vesznek részt, mint a Sztrapacsinta, a Rántott kenyér, vagy a Szarvascsiga.
9. alkalommal hirdeti meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt. Az idén azt is külön értékelik, ha elérhető áron, egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból készül az étel.
Az Év Strandétele díjat idén a balatonboglári Bundi Bijó Bárja nyerte el magyaros töltött kürtőskalácsával, mely Bundi sós kürtős fantázianéven kapható. Mutatjuk a 2022-es verseny eredményeit.
Nyolcadjára hirdette meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt, megvannak 2022 döntős helyei, ételei.
Nyolcadjára hirdette meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt.
A balatonfenyvesi strandbüfé, A Konyhám tulajdonosainak régi álma vált valóra az egész évben nyitva tartó étteremmel.
Egyszerre specialty kávézó, delikátbolt és borlelőhely a Tihany főutcáján, egy csendes kis udvarban található üzlet. Közel van a nyüzsgéshez, mégis a legjobb hely egy kis lelassulásra.
Négy kontinens ízeit végigkóstolhatjuk, amíg az asztalunktól néhány méterre hullámzó Balatonban gyönyörködünk.
Rántott répa hot dogként? Az ötlet már megvalósult, és úgy tűnik, annyira működik, hogy az Év Strandétele díjat is sikerült bezsebelnie. Lezajlott az idei verseny, mutatjuk, hogyan.
Az újragondolt lángostól a gyömbéres tökfőzeléken át több izgalmas kreációval találhatjuk szemben magunkat.
Olyan ételeket várnak a versenyre, amelyeket bármelyik strandbüfében elő lehet állítani.
Kilátó, hotel, étel és balatoni bortermelő is megkapta a legjobbaknak járó díjat 2020-ban.
A mögöttünk hagyott héten elkezdték lecserélni a veszprémi buszvárókat, szobrot kapott Csukás István, lezajlott az átúszás és a Kékszalag, sőt cipőtolvaj rókákat is azonosítottak.
A Kun család csak 2020-ban vette át a stafétát az előző tulajból, és a família legifjabb tagja – némi apa-fia veszekedés után – megalkotta az év strandételét. A halevők paradicsomában jártunk.
A máriafürdői Port nem elégszik meg azzal, hogy egy romantikus csatornaparton várja vendégeit. Folyamatosan megújul, a panzió már négycsillagos, az étteremben a világ kikötőit idézik meg.
Viharfelhők gyűlnek a Balaton körül, de azért a régió nem engedi el magát. Újabb utakat újítottak fel, kultúrprogramokat szerveztek és a strandélet sem áll le.
Nem lőjük el itt most a mákos szóvicceket, helyett inkább ajánlunk egy olyan bisztrót, ami ideiglenesen leköltözött a Balatonra, Nánásiék tőszomszédságába.
Kedves olvasó! Nem látod rosszul, a verseny története során először nem tudott dönteni a zsűri, megosztott első helyet hirdettünk ki. Az Év Felfedezettje cím visszatért a déli partra.
A dögmeleg ugyan elmarad, de minden más szempontból tombol a július. Legalábbis ezt támasztja alá a heti hírösszefoglalónkban megjelenő sok érdekesség.
Kemény kör volt, de megszültük: az Év Strandétele verseny döntős mezőnye végre összeállt. Van benne merész újonc, rutinos újrázó és címvédő is, izgalmas finálé lesz!
Egyre magasabb hőfokon izzik a nyár, a hétvégén már 30 fok is volt. Az elmúlt hét történései, mivel főszezon van, áthelyeződtek a nagy építkezésekről a nagy eseményekre.
Tematikus hétvégéken vethetünk horgonyt a világ kikötői előtt tisztelgő PORT Étteremben. Kezdésnek irány New York City!