január 4., 11:55
Balatonszéplakra is megérkezett a nápolyi pizza – Az Egy Csipet Nápolyban jártunk
Ide hosszú várakozás nélkül, kabátban, családdal, kutyával vagy akár egyedül is beugorhatunk egy finom nápolyi pizzára.
Ide hosszú várakozás nélkül, kabátban, családdal, kutyával vagy akár egyedül is beugorhatunk egy finom nápolyi pizzára.
A belváros szívében találjuk a nagy múltú Oliva Éttermet, melynek kertje mesébe illő, ahová hosszas vacsorákra vagy csak egy gyors ebédre is betérhetünk.
A Zier Bisztróban finom reggeli, rugalmas à la carte étlap, bisztróebéd, egy bélszínnel megpakolt házi tészta és többféle igényre szabott szálláshely is várja a vendégeket.
Egyszerre dizájnbolt, galéria, brunchbisztró, kávézó, ahová egy finom kávéra, egy kiadós reggelire vagy brunchra is betérhetünk – nemrég egy fagyizóval is gazdagodott a hely.
Zánkától Szigligetig kóstoltunk minőségi fogásokat, ízletes borokat, de egy street art projekt bemutatója is belefért a programba.
A Zamárdi központjában, a 7-es út mentén található Balcsi Falatozó mesterien ötvözi a családi receptek alapján készülő klasszikusokat az újhullámos fogásokkal.
A Séfszoba egy önálló, látványkonyhás étterem a Kistücsök Food & Room területén belül, ahol borokkal kísért, fix degusztációs menüt és egy felejthetetlen gasztroélményt kapunk.
A Pasta Siena ablakából Bató János, az alapító és ötletgazda adja ki a jobbnál jobb olasz tésztákat, melyek nem mellesleg teljesen vegánok.
Körömpörkölt és bodag is készül a Laurel „örömkonyhájában”, aminek a csopaki vasútállomás egykori restijéből kialakított apró étterem ad otthont.
A balatongyöröki Promenád Kávéház nyerte az Év Bejglije 2022. verseny ínyenc kategóriáját.
Itt a család vagy a baráti társaságok minden tagja tud választani: fatüzelésű kemencében sült pizzák, olasz tészták, klasszikusok, ázsiai és vegán ételek is szerepelnek az étlapon.
Megnéztük, hogyan készül a klasszikus feltétekkel készülő pizza, és az is kiderült, hogyan dolgozik egy tésztafőző rendszer.
Művészeti alkotásoknak is beillő fogásokat és hozzájuk illő pezsgőket és champagne-okat kóstoltunk a balatonfüredi LUA Resort éttermében, az augusztus 13-i „Négykezes” vacsoraesten.
Az Év Strandétele díjat idén a balatonboglári Bundi Bijó Bárja nyerte el magyaros töltött kürtőskalácsával, mely Bundi sós kürtős fantázianéven kapható. Mutatjuk a 2022-es verseny eredményeit.
A háromcsillagos La Riva Hotelben fiatalok, idősebbek és családok egyaránt megtalálják a saját igényeiknek megfelelő kikapcsolódást.
Ezúttal kivételesen helyt kell adnunk a „magyar tenger” és „magyar Toszkána” kifejezéseknek, ugyanis a Semola pontosan az, aminek látszik: őszinte déli életérzés a Balaton partján.
Badacsonyban mintha minden az élet ünnepléséről szólna. A balatoni panorámás hegyoldal miliőjét teszi idén nyáron hibátlanná Bebes Bence, a Szőlőhegy Bisztró új séfje.
A klasszikusok mellett magyar és ázsiai ízek randevújával, növényi alapú fogásokkal és világbajnok fagyival indítják a nyarat.
Búzalelke – NYÁRIDŐ néven nyit újabb egységet a Búzalelke, ezúttal Ábrahámhegyen.
Magyaros és olasz ízek találkoznak Eplény néhány hónappal ezelőtt megnyílt, mindennap nyitva tartó bisztrójában, ahová nem csak egy síelés vagy egy kirándulás után érdemes betérni.
A város nemrég egy olyan hellyel gazdagodott, ahol az olasz ízek badacsonyi borokkal találkoznak, és ahová be lehet ülni egy specialty kávéra, egy pohár borra, egy koktélra, de egy finom pizzára is.
A decemberi Gasztrohegy állomásait végigjárva megkóstolhatjuk Szindbád velős csontját, Tersánszky legendás nyúlpaprikását, Gombóc Artúr csokiját és Harry Potter kedvenc édességét is.
A balatonakarattyai Pine Weekendhouse vendégeinek nincs más dolguk, mint a családi, baráti élményekre és a jelen pillanatra koncentrálni.
Magas minőségű pékárukkal, reggelivel, bisztrókonyhával, luxusbiciklikkel és szálláslehetőséggel nyílt meg Csopak jelenleg legfelkapottabb helye, a Buborék.
Négy kontinens ízeit végigkóstolhatjuk, amíg az asztalunktól néhány méterre hullámzó Balatonban gyönyörködünk.