Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

2020-ra teljesen megújul a nagyvázsonyi Kinizsi-vár

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2018. március 8., csütörtök — We Love Balaton

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Egymilliárd forintos korszerűsítés veszi kezdetét a várnál, melynek célja, hogy hű képet kapjunk a vár eredeti állapotáról, funkcióiról.

Kinizsi-vár

8291 Nagyvázsony, Vár utca 9.
+36 88 264 786

A nagyvázsonyi Kinizsi-vár felújítása a Nemzeti várprogram keretében valósul meg 1 016 millió forint támogatási összegből, amely európai uniós forrásból áll rendelkezésre – írta közleményében a felújítást végző NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit kft.

A fejlesztés fő célja egy, a mai kor igényeinek megfelelő kiállítás kialakítása. A földszinti tereket rekonstruálják, az egykori emeleti helyiségeket pedig építészeti megoldásokkal idézik majd meg. A belső udvart övező épületszárnyak emeleti helyiségeit a visszaépített, kortárs elemekkel megformált árkádíves loggián keresztül lehet majd megközelíteni - olvasható a veol.hu cikkében.

Az új kiállítás Kinizsi Pál személyére és a Fekete sereg történetére koncentrál majd, de a Kinizsi feleségét, Benignát övező legendákat is igyekszik körüljárni. 

A várban a régészeti munkák elkezdődtek, a rekonstrukciós munkák várhatóan jövőre indulnak, ezt követi majd a kiállítások berendezése. A megújult Kinizsi-vár a tervek szerint 2020-tól várja látogatóit.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben