Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

7 előadás, amit ki ne hagyj az idei Kultkikötő programjai közül!

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2018. június 22., péntek — Rutai Lili

Fotó: Kultkikötő

Blahaluisiana, slam poetry, népszerű színművek - június 22. és augusztus 26. között Balatonbogláron, Balatonföldváron és Badacsonyban lehet beülni a Kultkikötő előadásaira. Összegyűjtöttük a kedvenceinket.

Blahalouisiana szimfonik

Fotó: Kultkikötő

Blahalouisiana szimfonik

3400 - 5500 FT
2018. június 23., szombat 20:30:00
2018. június 23., szombat 23:00:00

@ Kultkikötő – Balatonföldvári Szabadtéri Színház

8623 Balatonföldvár, Bajor Gizi sétány 1.
+36 30 665 5989

Az első "kötelező" program a június 23-i Blahalouisiana szimfonikus koncert lesz. Schoblocher Barbaráék a 2017 őszén megjelent nagylemez számait egy kis 70-es évekbeli James Bond-os hatással fűszerezve adják majd elő.

A Blahaluisiana 2012-ben alakult a Jacked legénységéből, az áttörésüket a 2014-ben kiadott Az első reggelen című szám, majd egy évvel később  az Ahol összeér című dal hozta meg. Második nagylemezük, az Alagutak, Fények, Nagymamád Jegenyéi 2017 őszén jött ki.

Mikor láthatjátok? június 23. szombat, Balatonföldvár

Oscar - Thália Színház

Fotó: Kultkikötő

Claude Magnier: Oscar

2550 - 5500 FT
2018. július 7., szombat 20:30:00
2018. július 7., szombat 23:00:00

@ Kultkikötő – Balatonföldvári Szabadtéri Színház

8623 Balatonföldvár, Bajor Gizi sétány 1.
+36 30 665 5989

Egy apa, két lánya, három kérő, szerelemek, ajtók, bőröndök, rengeteg vállalat - címszavakban így lehetne összefoglalni a Thália színház előadásában július 7-én Balatonföldvárra érkező Claude Magnier-bohózat, mely Sylvester Stallone főszereplésével a vásznat is meghódította. A fővárosi színházban telt házzal játszott darabot Vida Péter rendezte, főbb szerepekben Nagy Viktor, Gubás Gabi, Bán Bálint és Szabó Erika látható.

Mikor láthatjátok? július 7. szombat, Balatonföldvár

Balaton100Szó Hip-Hop - Slam Poetry Fesztivál

Fotó: Kultkikötő

Balaton100szó Hip-Hop/Slam Poetry Fesztivál

1000 - 1500 Ft
2016. július 9., szombat 16:00:00
2016. július 9., szombat 0:00:00

@ József Attila Emlékház

8624 Balatonszárszó, József Attila utca 7.
+36 30 864 9134

Augusztus 2-án nagydumások veszik be a földvári állomást. Az egész napos Balaton100Szó Hip-Hop - Slam Poetry Fesztiválon ismert slammerek és zenészek lépnek fel, és persze lesz slam poetry verseny is, ahol amatőrök "villámverselőket" is szívesen látnak a színpadon. 

Mikor láthatjátok? július 9. szombat, Balatonszárszó

A bilincs a szabadság legyen

Fotó: Kultkikötő

A bilincs a szabadság legyen

2900 FT
2018. augusztus 16., csütörtök 20:30:00
2018. augusztus 16., csütörtök 0:00:00

@ Kultkikötő – Balatonföldvári Szabadtéri Színház

8623 Balatonföldvár, Bajor Gizi sétány 1.
+36 30 665 5989

Mészöly Miklós és Polcz Alaine legendás (és zsarnoki) szerelmének története rajzolódik ki az író és pszichológus feleségének csaknem 50 évig tartó levelezését tartalmazó A bilincs a szabadság legyen című kötetből, melyet a Petőfi Irodalmi Múzeum fordított le a színház nyelvére.

A Seres Tamás rendezte felolvasószínházi darabban Balsai Móni Polcz Alaine-ként mondja: "...bármikor visszajöhetsz hozzám, ha vak leszel, nyomorék, rákos, idegbeteg, vagy ünnepelt író. De így ezt folytatni nem tudom. Kérlek, értsél meg, és ne haragudj. Ne haragudj, és se depresszióval, se öngyilkossági gondolatokkal, se bűntudattal ne reagálj rá."

Melyre aztán Trill Zsolt Mészölyként felel: „Tényleg azt hiszed, hogy az engedékenység miatt vagyok olyan, amilyen vagyok – vagy lett az, ami lett? Valahogy nehéz ezt elfogadnom, mert akkor azzal kell szembenézni, hogy egy függőség keretei között kell megfogalmaznom magamat (magunkat) – pedig úgy érzem, a szabad döntésben  kéne megtalálni a függőség kereteit. És ez nagyon más. Ha az én élet- és ösztön-magatartásomat csak arra vezetem vissza, hogy te engedékeny voltál, akkor ez valahogy és valahol mind a kettőnket kisebbít.” 

Mikor láthatjátok? augusztus 16. csütörtök, Balatonföldvár

Élet.történetek.hu - A nővérek - Levél apámhoz!

Fotó: Kultkikötő

Lengyel Nagy Anna rádiós újságíró több mint negyven éve töltekezik hétköznapi emberek élettörténeteinek fontos mozzanataival, arctalan személyek válnak ismerőssé általa, kapnak személyiséget, öltöznek ruhába. A hol felemelő, hol drámai életekből a "színház is kiveszi a magáét" és a Pelsőczy-Orlai-páros művészeti vezetősége és producerkedése mellett létrejött az Élet.történetek.hu-sorozat. Június 30-án Balatonbogláron A nővérek és a Levél apámhoz! című részeket láthatják a színházbarátok. 

A Revizoronline kritikája a következőképp fogalmazott sorozatról: Az Élet.történetek.hu darabjai önálló, kompakt miniuniverzumok. Felhívják a figyelmet a valóságalapú, hétköznapi történetek mögött bujkáló emberi nagyságra - úgy, hogy közben egyszerűek, emberiek tudnak maradni.

Mikor láthatjátok? június 30. szombat, Balatonboglár

Az oroszlán télen

Fotó: Orlai Produkció

"Sokat olvastam ezekről az emberekről, alaposan tanulmányoztam az életüket, és elképzeltem, mit érezhettek, gondolhattak, mondhattak, mit akarhattak az élettől. De hogy valójában kik voltak, azt sohasem fogjuk megtudni" - mesélte egyszer James Goldman, Az oroszlán télen című színmű írója, mely a Peter O' Toole és Katharine Hepburn főszereplésével készült 1968-as filmnek köszönhetően a szélesebb közönség számára is ismert és roppant népszerű lett.

A "történelmi bulvár" egy 12. századi családi tűzfészkét hoz egy 21. századi néző számára is értelmezhető és átélhető közelségbe, főszerepben II. Henrik angol királlyal (Gálffi László), kedves nejével, Aquitániai Eleonórával (Hernádi Judit) és a három királyfival. Az Orlai produkcióra július 21-én ülhetünk be Földváron. 

Mikor láthatjátok? július 21. szombat, Balatonföldvár

Kövek a zsebben

A Kövek a zsebben egy forgatás kulisszái mögé kalauzol minket: egy amerikai film készítésének kellős közepén találjuk magunkat Írországban. A folytatást a két főszereplő, két statiszta biztosítja, akik úgy mesélik el a történetet, hogy a forgatáson megforduló összes karaktert maguk keltik életre. A Csiky Gergely Színház társulatának két tagja, Fándly Csaba és Mohácsi Norbert alakítja az összes szereplőt, a  munkanélkülitől kezdve, az elkényeztetett lányon át a mozicsillagig. Marie Jones darabja mindenhol nagy sikert aratott, minden bizonnyal július 5-án Bogláron is elnyeri majd a közönség tetszését.

Mikor láthatjátok? július 6. péntek, Balatonboglár

Az előadásokra a Kultkikötő oldalán lehet jegyet vásárolni.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben