Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

90 éves a Balatoni Limnológiai Intézet

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2017. szeptember 7., csütörtök — We Love Balaton

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Szeptember 8-án az ország legnagyobb tudósai ünnepelnek az intézet születésnapján.

Szeptember 8-án ünnepli kilencvenedik születésnapját a Balatoni Limnológiai Intézet – írja a Füred TV. Ez az a különös hely, ahol mindent tudnak a Balatonról és az ország többi édesvizének hidrobiológiai kérdéseiről, mégis derűsen és közérthetően állnak a tudományhoz. Rengeteg tudást halmoztak fel az évtizedek során – nem véletlen, hogy őket hívják, ha kitör a vízminőség-pánik –, de a tapasztalat mellett érdekes sztorikat is rejtenek a kutatólaborok, például egy nyomtalanul elveszett Vasary-festményről.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Természetesen a születésnapjukra is nagyszabású programmal készülnek. Közel háromszáz vendéget várnak, köztük a tudományos élet legnagyobbjait, az intézet egykori és jelenlegi munkatársait és állami vezetőket. A nagyközönségnek egy kicsit várnia kell, ha bekukkantana a kulisszák mögé – az intézet minden év nyarán tart ingyenes nyílt napot.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben