Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

A déli part egyik rejtett kincse végre kiemelt figyelmet kap

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2018. február 14., szerda — We Love Balaton

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kevesen kanyarodnak el Kerekibe a déli parton, pedig Fehérkő vára az egyik legszebb panorámát nyújtja a Balatonra. Fejlesztésekkel tennék vonzóbb célponttá a vár romjait.

Kereki vár

8618 Kereki, Amáliapuszta
+36 84 365 016

Nem tartozott a legbiztonságosabb romok közé a Kerekiben található Fehérkő vára, ezen változtatnának a vár környékét gondozó erdőgazdaság, a Sefag Zrt.fejlesztései. A cél az, hogy minél jobban megközelíthetővé,  és ismertebbé tegyék a várat, amely eddig nem igazán kapcsolódott a környék programjaihoz.

A fejlesztések keretében felújítják a várhoz vezető útvonalat, a vár falai között pedig látogató járda, valamint panoráma és pihenő terasz is készül. Jelenleg a közbeszerzési eljárások előkészítése történik, a látogató járda és terasz kivitelezője még nem ismert,de a tervek szerint 2019-re már az új környezetnek kell fogadnia az ide túrázókat - írja a sonline.hu.

Csicsai László Viktor, Kereki polgármestere abban bízik, hamarosan a bringások is felfedezik maguknak a várat:  egy olyan bicikliút építésére pályáznak, amely Kerekit Szántódpusztával és Kőrösheggyel kötné össze.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben