Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A déli part kertmozijai

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2014. augusztus 21., csütörtök — Sebestyén Blanka

Fotó: Blanka Sebestyén

Pokróc a hónunk alatt, frissen pattogatott kukorica illata a levegőben, a tetőn kopogó eső zaja. Ezek alapján nem csoda, ha megpróbáltunk belógni a kellően széles rácsok között, amikor nem kaptunk pénzt az esti mozizásra. Ilyen volt a déli parti kertmozizás gyerekkorunkban. A rácson át bejutást az olcsó jegyárak mellett nem javasoljuk, a megunhatatlan kertmozizást viszont igen. Digitális vetítőgépek, korszerű hangrendszerek, kényelmes székek, filmpremierek vagy éppen régi klasszikusok várnak a déli part négy, idén is üzemelő kertmozijában.

Club Aliga Kertmozi, Balatonaliga – Az óriás

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Club Aliga kertmozi

8171 Balatonvilágos, Aligai út 1.
Club Aliga kertmozi a facebookon
Részletek

A Balaton legnagyobb kertmozija a balatonvilágosi magas part alatt, gyönyörű környezetben és több mint 600 fő befogadására alkalmas fedett nézőtérrel a Club Aliga területén található kertmozi. Idén ugyan csak pénteken és szombaton van vetítés, az üzemeltetők azonban jövőre már napi rendszerességgel szeretnék működtetni a helyet. Fő profiljuk a gyerek- és családi filmek, így ide akkor érdemes jönnöd, ha vidám kikapcsolódásra vágysz. Ha a környéken van nyaralód, vagy több vetítésre is mennél, akkor az egyszeri belépésre jogosító jegy helyett válaszd a 4  vagy 10 alkalomra, vagy akár az egész szezonra szóló bérletet. A legtöbb kertmozival ellentétben itt a büfében a popcornon és az üdítőkön kívül kétféle sört is árulnak, szóval, ha az animációs filmek kevésbé mozgatnak meg, a szokásos hűsítő esti söröd itt is meglesz.

Jegyár: 850 forint
4 alkalomra szóló bérlet: 2 900 forint
10 alkalomra szólóbérlet: 7 650 forint
Szezon bérlet: 12 000 forint

Kálmán Imre Szabadtéri Színpad, Siófok – Az ingyenes

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Kálmán Imre Szabadtéri Színpad

Részletek

Bár az eredeti kertmozi helyén most bolhapiac üzemel, mégsem kell lemondanod a kertmozizás élményéről, ha Siófokon jársz. Minden kedden és szombaton ingyenesen ülhetsz be a régi magyar filmeket felvonultató siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpad területén rendezett vetítésekre. A gyönyörű Jókai parkban lévő Szabadtéri Színpad területe hatalmas, ahogyan a vászon és a csillagos ég is a fejed fölött. Az összes Balaton körüli moziban itt a legjobb a választék a büfében, ugyanis a hűtött üdítőkön kívül többféle sört, fröccsöt, sőt, röviditalokat is tudsz vásárolni a rágcsálnivalók és a magyar retro filmek mellé.

Jegyár: ingyenes

Zamárdi Kertmozi, Zamárdi – A modernizált kutyás

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Zamárdi kertmozi

8621 Zamárdi, Kossuth Lajos utca 14.
Zamárdi kertmozi a facebookon
Részletek

A bemutató után csupán egy hét késéssel érkeznek a filmek a tavaly digitális technológiára átállt Zamárdi kertmoziba, de kis szerencsével akár egy-egy premiert is elcsíphetsz. Heti egy alkalommal igyekeznek nem amerikai alkotásokat is belecsempészni a műsorba, sikerrel: amikor ott jártunk, éppen a Luc Besson Lucy-ja volt terítéken este 9 órai kezdettel, de a sor már fél 9-kor a következő sarokig kígyózott. A 400 fős mozit nemrégiben teljesen felújították, például 5.1-es hangrendszerrel szerelték fel, ráadásul akadálymentesítették is. Friss pattogatott kukoricát és különféle üdítőket lehet vásárolni a multiplex mozik színvonalát nyújtó kertmozi büféjében, ahol a bringádat a mozi területén belül kötheted le, és a gazdikkal együtt a kutyusokat is szívesen látják.

Jegyár: 800 forint
Jegyár animációs filmekre: 700 forint

Kultúrtér, Balatonfenyves – A családias

Fotó: Sebestyén Blanka/welovebalaton.hu

Balatonfenyves kertmozi

8646 Balatonfenyves, Kölcsey utca 14.
Balatonfenyves kertmozi a facebookon
Részletek

A Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesületnek köszönhetően 1-2 éve debütált, igényes és változatos filmeket lehet nézni a balatonfenyvesi kertmoziban, amikor épp nem zumba órát vezényelnek le az építmény területén, tehát minden kedden és vasárnap este. A családias hangulatú vetítések idejére műanyag székeket tesznek ki a vászon elé, amiket utána szabadon közelebb is lehet egymáshoz húzni, ha többen szeretnétek a hozott pokróc alá bebújni. Csipegetésre popcorn-t kínálnak egy kis asztalkáról, mellé szeszes italt ugyan nem, de üdítőt lehet vásárolni a kertmozi területén, ami ma Kultúrtér név alatt üzemel. Jó hír a szomszédos településekről érkezőknek, hogy a vasútállomás nagyon közel, az út túloldalán fekszik; a rossz viszont az, hogy a film vége nem mindig esik egybe az utolsó vonat indulásának időpontjával. Viszont ha az utolsó járat késne egy picit, akkor ha jól fülelsz, az állomáson erre vonatkozó tájékoztatást is elcsípheted az utolsó vonat mellett!

Jegyár: 800 forint

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben