Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A fényképész, aki belátott a fátylak mögé

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2017. április 21., péntek — We Love Balaton

Balatonfüreden állítják ki Keleti Éva ikonikus színészportréit.

Április 22-én, 11 órakor nyitják meg a füredi Vaszary Galériában Keleti Éva, Kossuth-díjas fotóművész portrékiállítását. Latinovits Zoltán, Mácsai Pál, Psota Irén, Garas Dezső, Gobbi Hilda – színészóriások valódi arcát tükrözik a fényképek.

„Nem is igazi portrék ezek a felvételek, hanem inkább életfotónak nevezném őket. Minden megörökített művésszel személyes kapcsolatom volt, nemcsak a fényképezőgépemmel voltam rájuk kíváncsi. Beszélgettem velük, láttam az előadásaikat, voltak közös történeteink, ez látszódik a képeken.” – mondta a művésznő a balatonfüred.hu-nak.

Fotó: Balatonfüred.hu

A kiállításra nyolcvanöt képet választott ki több mint háromezer felvétel közül. „120 fotót válogattam ki, ott megállt a tudomány, onnan már egy kurátor szűkítette az anyagot, én magam képtelen voltam rá”  – emlékezett vissza. A portrék egy része '76 és '89 között készült, amikor Keleti Éva képszerkesztő volt az Új Tükör című kulturális lapnál, a többi a kilencvenes évekből származik.

Fotó: Körmendi Imre

„Hét fátyol van a művészeken, arra törekedtem, hogy képeimmel ebből minél több fátylat le tudjak hántani róluk. Mindenkinek van egy külső képe, amit a világnak megmutat magáról, aztán van egy intim képe, amit csak a szerettei ismernek, és vannak olyan rétegeink, amiket aztán nem szeretnénk senki előtt megmutatni. Én igyekeztem minél jobban belelátni a hét fátyol mögé.”

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!