Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Badacsonyörsi arborétum lett az idei év egyik legjobb helye

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2017. szeptember 27., szerda — We Love Balaton

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Tanösvény kategóriában kapta meg az év ökoturisztikai létesítménye díjat a Folly Arborétum.

Folly Arborétum és Borászat

8257 Badacsonyörs, Kápolnavölgyi út 25.
+36 70 338 7377

Szeptember 25-én, hétfőn adták át „Az év ökoturisztikai létesítménye” címet, a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös díját – olvasható az ügynökség közleményében. A tanösvény kategóriában a badacsonyörsi Folly Arborétum kapta meg az első helyezésért járó elismerést. A már négy nemzedéknyi történelemre visszatekintő családi arborétum és borászatban a különleges hazai fa- és növényfajták megtekintése mellett a Folly-fehérborok kipróbálására is lehetőség nyílik.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

A díjra pályázni lehetett, a bírálat pedig két körös volt. Először azt vizsgálták, a pályázók mennyire felelnek meg az ökoturizmus alapelveinek, de a pontozási szempontok között szerepelt a természeti és kulturális erőforrások fenntartható használata, a résztvevők számára nyújtott autentikus élmények, a terület értékeinek alapos és élményszerű megismertetése, valamint a tudatosan oktató és szemléletformáló szerep is. A második körbe bejutott pályázókat már személyes látogatás alapján értékelték, és figyelembe vették, mennyire látogató- és családbarát a helyszín.

További díjakat is kiosztottak, a látogatóközpontok közül a soproni Károly-magaslati Látogatóközpont lett az első, míg „térségi szempontból kiemelkedő jelentősége” miatt különdíjat kapott az orfűi Medvehagyma Ház.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben