Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Élménybirtoktól a szörfkocsmáig - 11 kedvenc új helyünk a Balatonnál

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2016. július 5., kedd — Molnár Zoltán

Annyi szuper új hely nyílt idén a Balaton körül, hogy kitaláltunk egy képzeletbeli túrát. Veszprémben kezdődik, Balatonfüreden ér véget, közben útba ejtünk nagyszerű cukrászdát, eldugott kastélyt erdőben segwayezéssel, domboldalban piknikezést és hatalmas luxusszállodát is.

Becsuktuk a szemünket és elképzeltük, milyen jó lenne bepattanni egy negyvenéves VW Transporterbe, és körbeutazni a tavat pár nap alatt egy csapat haverral, végiglátogatva a vadonatúj helyeket. Az északi parton található új éttermekről már írtunk, most összeszedtük azokat a szállásokat, cukrászdákat, múzeumokat, borozókat, bárokat és más különleges helyeket, amelyek érdemesek arra, hogy ott elidőzzünk, mert többet nyújtanak, mint az átlag. A kört Veszprémtől kezdtük, az óramutató járásával megegyezően haladtunk Balatonfüredig.

Tizen1 Kávézó - Veszprém

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Körtúránkhoz pont kiváló kezdés a veszprémi Tizen1, ami a Fortuna udvarban bújik meg a belvárosban. Egy igazi kávémester készít itt nekünk kifogástalan reggelit, na meg egy pörgető eszpresszót, hogy jól induljon a nap. Az már csak hab a tortán (azaz capuccinón), hogy az enteriőrre is odafigyeltek, letisztult belső térben lehet beverni a nap első feketéjét.

Villa Gréta - Siófok

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Villa Gréta Cukrászda

8600 Siófok, Petőfi sétány 38.
Villa Gréta Cukrászda a facebookon
Részletek

Idén dobbant be a köztudatba a Petőfi sétány eddigi hangulatától tájidegen, de épp ezért szuper cukrászda, a Villa Gréta. Egy nagykőrösi házaspár mindenét feladta, hogy megvalósítsa az álmát és kiaknázza a feleség zseniális tehetségét. Emberi árakon, felújított épületben, isteni ízeket lehet kiélvezni itt, miközben csak méterekre vagyunk a Balatontól, na meg a város központjától.

Gyümölcs Wellness Központ - Zamárdi

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Gyümölcs Wellness Központ

8621 Zamárdi, Csap utca 31.
Gyümölcs Wellness Központ a facebookon
Részletek

A sütizés után a pálinkafőzés doyenjétől tanulhatjuk meg személyesen, hogyan kell friss gyümölcsből isteni párlatot készíteni. Ha a gyereket is visszük, az se gond, van neki játszótér, kínálnak szörpöket és aszalt gyümölcsöket is a pincesor közelében fekvő cuki kis telken. Szóval nem kell félni, ez nem a szomszéd karcos cefréje lesz, hanem tényleg finom pálesz, és a hely alapból nem a piálásról szól, hanem A Gyümölcsről.

VillaBogart - Alsóbogát

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Villa Bogart

7443 Alsóbogát, Szabadság utca 4.
Villa Bogart a facebookon
Részletek

A Festetics-Inkey-kastélybirtok újragondolása végre több lett, mint a klasszikus, habos-babos, romantikus kastélyszálló irány. A szép lassan, épületről épületre zajló felújítás eredménye egy vadregényes, természetes, monumentális helyszín, ahol kiélvezhetjük a terepet segwayeken vagy oldtimer kocsikkal verhetjük fel a somogyi nyugit. A szállás pazar és rusztikus, kellemesen recseg-ropog az élet itt. Az odaútnál jobb résen lenni: Fonyódról Lengyeltótin át Kaposvár felé kell menni, majd balra el kell kanyarodni Mernye felé, aztán a szerpentinkanyar után meg is érkeztünk Alsóbogátra.

Kristinus Borbirtok - Kéthely

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kristinus Borbirtok

8713 Kéthely, Hunyadi utca 99.
Kristinus Borbirtok a facebookon
Részletek

Ha kialudtuk magunkat, irány a déli part feltörekvő borászati központja, Kéthely, ahol a Kristinus olyan modern borbirtokot létesített, mintha valahol a Weinviertelben lennénk. A projekt nem teljesen új, de idén sikerült eléggé felturbózni. Egyfelől Vinotelt nyitottak tíz szobával, magyarul itt is meg lehet szállni, sőt, most már egy bormozi is erősíti a komplexumot. Nyílt még egy Gasztro Műhely is, ahol a borokhoz passzoló fogásokat készítenek Budapesten edződött és elismert szak(ács)emberek.

Amazon Ház Látogatóközpont - Keszthely

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Amazon Ház Látogatóközpont

8360 Keszthely, Kastély utca 11.
Amazon Ház Látogatóközpont a facebookon
Részletek

Ha faltunk egyet Kéthelyen, irány a hasonló nevű Keszthely, ahol egy szuper új múzeumot érdemes felkeresni. Ahogy az esőprogramos cikkben is megemlékeztünk róla, az évekig méltatlanul elhanyagolt Amazon Szállót végre felújították uniós pénzből, és megérte a luxemburgi adófizetők zsáknyi eurója: egy modern és élvezetes kiállítóhely jött létre a sétálóutca végén. Megismerhetjük a főúri utazásokat, zötyöghetünk hintón, nézhetünk archív felvételeket, bekukkanthatunk a MÁV egy csodás régi szalonkocsijába. Arról meg ne is beszéljünk, hogy piac is van itt rendszeresen, a szomszédban pedig ott a botanikus kert.

frissTerasz - Badacsonytomaj

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

frissTerasz

8261 Badacsonytomaj, Római út 179.
frissTerasz a facebookon
Részletek

Júniusban nyitott meg Badacsonyban a Laposa-család új gyeremke, a frissTerasz. Ide nyugodtan bevonulhatunk egy badacsonyi bortúra során, de akkor sem néznek ki, ha strandpapucsban ülünk le foci-Eb-t nézni a szalmabálákból (is) készült ülőhelyekre. Innentől a szokásos minőségi köröket kapjuk: jóféle zsíroskenyér, még jobb grillkolbász, melegszendvics, a borválaszték pedig messze nem csak Laposáéktól kerül ki: van itt készlet Gilvesytől, Istvándytól, vagy a Skizótól is.

Istvándy Piknikbár - Káptalantóti

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Istvándy Pincészet

8283 Káptalantóti, Hegymőg dűlő
Istvándy Pincészet a facebookon
Részletek

Érdemes átnézni a hasonló, de még chillesebb koncepcióval működő Piknikbárba Káptalantóti határában. Egy cirkuszkocsit alakítottak át, innen szerválják ki a könnyed rozékat és ütős rizlingeket, miközben simán leheveredhetünk a fűbe vagy a székekbe, és nézhetjük a balatoni panorámát. Ennél többre nincs is szükség.

Káli Kövek Borterasz - Köveskál

Fotó: We Love Balaton

Káli Kövek Borászat

8274 Köveskál, Fő utca 11.
Káli Kövek Borászat a facebookon
Részletek

Ha megyünk tovább, a Káli-medencébe érünk, ahol a köveskáli gasztro főutcán most a korábbiaktól eltérően nem egy új gourmet étterem nőtt ki a földből, hanem a Káli Kövek rendezett be padokból, raklapokból és szénabálákból egy borteraszt a saját kertjükben. Ehhez jönnek még burgerek a Frankie's Food Truck-tól, akik lehorgonyoztak náluk, és összerakták a Káli burgert Kisapátból érkező buciból, a révfülöpi hentestől szerzett hússal és környékbeli zöldségekkel. A pincészet saját borait adják, a Kavics egy decijéért például 200 Ft-ot kérnek, ami finoman szólva is korrekt ár-érték arány.

Manézs - Balatonfüred

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A sok borozás után átadhatjuk a volánt a társaság egy józan tagjának, és irány Balatonfüred, ahol több új placc is nyílt mostanság. A Zákonyi Ferenc utca környékéről elzavart Manézs nem adta fel, és a Malackrumpli mellett nyitott újra. A cirkuszos kocsi maradt, az italpult tele van kézműves sörökkel, Kapolcsról érkező szörpökkel, vagy környékbeli borokkal és a Manézs még a padlásról és piacról összeszedett, majd tisztességesen felújított régi asztalokat és székeket is hozott magával. A végeredmény, hogy a Füred szélén lévő közismerten jó bisztróban egyszerre lehet enni és leülni a Balaton egyik leghangulatosabb kertjébe, ahol most már az étterem zárása után is szól a zene, fröccsözni pedig sokkal tovább lehet, mint korábban.

Manézs Bisztró (bezárt)
Cím: 8230 Balatonfüred, Tihanyi műút

Hotel Füred Spa & Conference - Balatonfüred

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Hotel Füred Spa & Conference****

8230 Balatonfüred, Széchenyi utca 20.
Hotel Füred Spa & Conference**** a facebookon
Részletek

A város egyik szégyenfoltjából a város egyik luxusszállása lett a Széchenyi úton található Hotel Füred. A belső kialakítása során nem kímélték a beruházók a pénztárcát, milliárdos összegből újult meg a korábbi pokoli torony és épültek új tömbök is mellé. Van itt minden, mi szemnek-szájnak ingere: luxuswellness, luxusszobák, luxusreggeli és luxuscsillárok. Szóval ha körtúránk során itt éjszakáznánk, vegyünk fel hitelt előtte.

Hello Tourist - Balatonfüred

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Nagyon laza szörfkocsma nyílt meg Füred központjában, amivel kiválóan zárhatjuk kalandos utazásunkat. Menő, de teljesen egyszerű bútorok, igényes borválaszték, világosi és cseh sörök várnak itt mindenkit, na meg könnyed harapnivalók. Az egészhez kiváló hátteret nyújt a történelmi épületek környezete és egy árnyékot adó, hatalmas gesztenyefa.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben