Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Feltámad a fenékpusztai majorság

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2017. május 4., csütörtök — We Love Balaton

A már majdnem rommá nyilvánított Fenékpusztai majorságot 1,5 milliárdból újítaná fel a keszthelyi Kastélymúzeum.

Fenékpuszta

8360 Keszthely, Fenékpuszta
+36 83 314 144

Április 21-én, pénteken a Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum ügyvezető igazgatója tájékoztatta az MTI-t, hogy egy másfél milliárd forintos pályázat révén szeretnék felújítani a Festeticsek egykori fenékpusztai majorságát, ahonnan a lejárt lakáshasználati szerződések miatt kiköltözők az önkormányzat segítségével juthatnak új otthonhoz”.

Fenékpusztán már a rómaiak idejében is egy Valcum néven ismert vár állt, majd a Festetics grófok építettek „kiskastélyt” a helyére, amely mára teljesen lakhatatlan állapotba került. A felújítás célja nem csupán a kulturális örökség megőrzése, hanem egy új turisztikai attrakció létrehozása is. A lovasturizmusba is beszállni kívánó kastélymúzeum tervei szerint egy lóversenypályával és szállodával rendelkező centrumot alakítanának ki.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Jelenleg 53 személy (több mint húsz család) él a majorság területén: határozott idejű lakáshasználati szerződésük április 30-ig szól, a lejárat után további egy hónapjuk van arra, hogy kiköltözzenek. A kastélymúzeum az önkormányzattal együtt igyekszik megoldást találni arra, hogy miként tudnak átmeneti vagy végleges otthonhoz jutni a kiköltözők.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben