Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Fűszeres fröccsök a Gyógynövény-völgyben

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2017. április 20., csütörtök — We Love Balaton

Új oldalukról ismerhetjük meg a gyógynövényeket a „zánkai füvesember” ökobirodalmában.

Gyógynövény-völgy Ökoturisztikai Látogató- és Oktatóköpont

8251 Zánka, Fő utca 3-7.
+36 30 726 3401

Különleges frissítőkkel bővítik a zánkai Gyógynövény-völgy kínálatát – írja a hirbalaton. A korábbi teák, szörpök és gyógyborok mellett fűszeres fröccsöket kóstolhatunk majd, ha elkészül a lébár. Az ökocentrum ezzel bevételi forráshoz jut, a látogatók pedig új oldalukról ismerhetik meg a Balaton-menti gyógynövényeket.

Fotó: hirbalaton.hu

A Gyógynövény-völgyben ötszáz féle növényről kaphatunk tudományosan megalapozott, hiteles információkat. Az országban egyedülálló oktatóprogramot alakítottak ki, nagy hangsúlyt fektetve a tudományos eredmények felhasználására,  növényvédelmi és fajtakísérletekre valamint a védett növények megőrzésére.

Az ország minden tájáról érkeznek az egyéni érdeklődők, de iskolai és külföldi csoportoknak is kedvelt úti céljává vált a zánkai völgy, amit a helyiek ingyen látogathatnak. Az ökocentrumot megálmodó Takács család azt reméli, hogy az éppen átalakuló úttörőtábor új lakói is csatlakoznak majd a látogatókörhöz.

Fotó: hirbalaton.hu

A Gyógynövény-völgy tevékenységéhez szakmai kutatások is tartoznak, és egy génbankot is létrehoztak, hogy elő tudják teremteni a fennmaradáshoz szükséges anyagi forrásokat. Rendszeresen vezetnek gyógynövény-túrákat, és kézműves foglalkozásokat tartanak a látogatóknak, amelyeken bárki elkészítheti saját gyógynövényes termékeit.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!