Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ganxsta Zolee és a Balaton Fagyija - Nyitott Balaton 2015

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2015. április 10., péntek — We Love Balaton

Bringamánia, vezetett túrák, Happy Hour, Jókai és Ganxsta Zolee. Ezek mind lesznek a május 1-én induló tavaszi Nyitott Balatonon, de a Balaton Fagyiját is megválasztják, amiről a következő hetekben még sokat hallhattok a We Love Balatonon. Egy hónap múlva ilyenkor már nyitva lesz a Balaton.

Nyitott Balaton 2015

2015. május 1., péntek
2015. május 11., hétfő

@ Balaton több pontján
Balaton több pontján

Látványosan cáfolta meg a „tavasszal/ősszel nincs a Balatonon semmi” tételt a Nyitott Balaton programsorozat, amit 2014 májusában és októberében is megrendezett a Balaton Turizmus Szövetség, mindkét alkalommal nagy sikerrel. Még ősszel is, mikor szakadt az eső.

Több száz program egy időben, körbe a Balaton körül, éttermi kedvezmények és akciós szállásajánlatok – ez a Nyitott Balaton lényege idén is. Május 1. és 11. között újra indul a Nyitott Balaton - Balatoni tavasz újratöltve! programsorozat, gyerekprogramokkal, szervezett gyalogos és kerékpártúrákkal, zenés-kulturális programokkal. A dömpingben elveszés ellen a nyitottbalaton.hu-t ajánljuk: itt minden megtalálható. Néhány programot kiemeltünk, hogy megkönnyítsük a keresgélést.

A Balaton fagyija 2015  

Fotó: Csongor Kiripolszky - welovebalaton.hu

Florida Fagyizó

8647 Balatonmáriafürdő, Rákóczi út 85.
+36 20 332 7928

2014-ben egyből nagy siker lett a Balaton Fagyija verseny. Balatoni fagyizók nevezhettek a saját fagyikölteményeikkel a versenyre, amiből zsűri választotta ki a tavalyi év balatoni fagyiját, a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó pezsgős kreációját. Idén a zsűri mellett közönség is megszavazhatja a kedvencét: a We Love Balatonon hamarosan bemutatjuk az idei indulókat, akikre ti is adhattok szavazatot.

Palacsinta és szürkebarát  

Május 2-án Balatongyörökön palacsintafesztivált rendeznek, Alsóörsön pedig ismét lesz mandulás sütemény-sütő verseny. Balatonszárszón a pörköltfőzők fognak versenyezni. Május elejére már jó pár balatoni étterem is kinyit: a nyitva lévő helyek listáját ide gyűjtöttük össze. A borrajongóknak Badacsonyba érdemes menniük, ahol ismét lesz Bortriatlon, szürkebarát túrával. A 2015-ös Nyitott Balatonhoz csatlakozó éttermekben pedig Happy Hour-kedvezménnyel várják az éheseket.

Vezetett túrák gyalog és bringával  

Fotó: Blanka Sebestyén / welovebalaton.hu

Tátorján tanösvény

8174 Balatonkenese, Soós-hegy, Táncsics utca 24.
+36 88 594 645

A Balaton környékén túrázni az egyik legjobb tavaszi elfoglaltság, különösen olyan tapasztalt vezetővel, aki nélkül simán elmennénk a környék izgalmas állatai, növényei, romjai mellett. Vezetett túrákból most is indul a Nyitott Balaton részeként, gyalog is és bringával is. Balatonkenesén a Tátorján tanösvényt érdemes végigjárni május 8-án, Alsóörsön a virágzó mandulafák között vezető Mandula teljesítménytúrának lehet nekivágni, vagy érdemes megnézni, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kínálatát, a Tapolcai tavasbarlangtól Fekete István kis-balatoni világáig.

Ganxsta Zolee és a Kultkikötő  

Kultkikötő – Balatonföldvári Szabadtéri Színház

8623 Balatonföldvár, Bajor Gizi sétány 1.
+36 30 665 5989

Zana Zoltán idén 20 éve mondja már a magáét, május 2-án éppen Balatonszárszón. Nem ez az egyetlen kulturális program a Nyitott Balaton sorozatban. Balatonfüredet például semmiképp nem érdemes kihagyni, mivel idén is megrendezik a Jókai Napokat, a Vaszary Villában pedig Cocteau és Robert Capa képei láthatóak. Idén 10 éve működik a Balaton egyik legsikeresebb nyári kulturális programja, a balatonföldvári Kultkikötő. Bár a szezon csak júniusban kezdődik, de a kultkikötősök május 9-én piknikeznek Balatonföldváron. Keszthelyen érdemes felkeresni a Balatoni Múzeumot, ahol borral és desszertekkel párosítják a kultúrát, május 9-én pedig "Itália és a Balaton napos oldala" címmel családi programot tartanak.

Bringa- és hajómánia  

McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton

500 - 7000 Ft
2017. május 27., szombat 6:00:00
2017. május 27., szombat 0:00:00

@ Balatonföldvár Keleti strand

8623 Balatonföldvár, Somogyi Béla utca
+36 84 540 220

Balatonföldvár idén is kitesz magáért: május 2-án innen rajtol el a legnagyobb balatoni bicajos kaland, a McDonald's Bringamánia Tour de Balaton, amin bárki indulhat, akár kisgyerekkel is. A lényeg nem a versenyzés, távból pedig sok van, a tó teljes megkerülésétől a hat kilométeres Balaton_6 túráig. 2014-ben (szerencsére) alig lehetett elférni a földvári sétányon a bringásoktól. Idén ráadásul ugyanekkor, ugyanitt rendezik meg a XVI. Balaton Boat Kiállítást azoknak, akiket a bringázásnál jobban érdekelnek a legújabb vitorlások és elektromos yachtok.

A Nyitott Balaton szervezője a Balaton Turizmus Szövetség, melynek médiapartnereként a We Love Balaton is részt vesz a rendezvényben.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben