Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

A Balaton télen-nyáron gyönyörű, és garantált a lájközön, ha innen posztolsz valamit. Mióta a Vodafone a Balaton keleti medencéjében, így többek között Balatonkenesén, Zamárdin, Aszófőn, Csopakon és Siófokon is elindította a 4G+ szolgáltatást, a gyorsabb mobilnettel megosztani is könnyebb az itt készült képeket, ráadásul a Vodafone két kilátót is felújított, hogy a legjobb helyekről lehessen fotózni a tavat és a környékét. Négy olyan magaslatot ajánlunk most neked, ahonnan szinte lehetetlen elrontani egy balcsis képet!

Balatonkenesei kilátó

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Soós-hegyi kilátó

8174 Balatonkenese, Tátorján sétány
Soós-hegyi kilátó a facebookon
Részletek

A vasútvonal és a 71-es út mellett partfal húzódik, amit a helyiek (micsoda meglepetés!) elneveztek Magaspartnak. A kilátó ennek a tetején található a Soós Lajos emlékoszloppal együtt, amit 1927-ben állítottak fel itt. A Faluháztól a kilátóig tanösvény vezet, ezért a séta során a környék növény- és állatvilágáról is meg lehet tudni ezt-azt. Az út egy kicsit meredek, nem árt óvatosnak lenni, felérve viszont nem csak balatonos szelfit csinálhatunk, hanem egy kis trükkel akár óceánost is, mert innen hosszában látszik a Balaton.

Balatonakarattyai magaspart

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Még mindig magaspart, de most pár kilométerrel odébb, Balatonakarattyán. Ide is a 71-es útról jutunk el, de ha már eljutottunk, akkor érdemes maradni is egy kicsit, mert a parton piknikezésre kialakított padok és asztalok is várnak, egy piknik a Balatonnal a háttérben pedig mindig jó képalapanyag. Jól látszik innen Kenese és Almádi a tavon ringatózó vitorlásokkal, meg lehet figyelni Káptalanfüredet a felsőörsi templomokkal, és a Tihanyi-szoroson keresztül innen is a végtelen kékségbe nézhetsz.

Ábrahámhegyi kilátó

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Ábrahámhegyi kilátó

8256 Ábrahámhegy, Kilátó körút vége (Bökk-hegy)
Ábrahámhegyi kilátó a facebookon
Részletek

Bár azt szokták mondani, a déli partban az a jó, hogy onnan látni az északit, azért az északi partnak is vannak olyan versenyzői, ahonnan kifejezetten Instára termett képeket lőhetünk. Látni lehet innen a Fonyódi hegyeket, a balatonboglári Gömbkilátót, észak felé pedig a Balaton-felvidék kisebb vonulatait, például a Hegyestűt. Ha ezeket nem ismered fel magadtól, az sem gond: a kilátó belsejében kis fémtáblák mutatják meg, mit nézel éppen.

Ranolder kereszt, Badacsony

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

1857. szeptember 14-e óta áll Badacsonytördemic mellett a hegyen az ország talán leghíresebb keresztje, amit Ranolder-keresztnek is hívnak. A keresztet Ranolder János veszprémi püspök állíttatta, a hagyomány szerint azért, mert elvarázsolta a hegyről elé táruló látvány. Ezért megparancsolta az uradalmai kormányzójának, hogy állítson itt keresztet, hogy az az innen a tájat nézőket arra emlékeztesse: ilyen szépet csak a Jóisten tud alkotni. Neked is megér majd pár képet!

Bárhonnan is lősz és töltesz fel képet, ha új Vodafone Red vagy Vodafone Go előfizetésed van, akkor a Social Pass szolgáltatással úgy használhatod a Facebookot, az Instagramot vagy a Twittert, hogy ezeknek a használata nem fogyasztja a csomagodba foglalt adatmennyiséget. Ráadásul az új Red csomagokban a Connect Pass által a Facebook Messenger, a WhatsApp és a Viber sem szív le semennyit a rendelkezésedre álló adatkeretedből. Ha szeretnéd látni, milyen ez a korlátlan közösségi kaland, akkor figyeld Szirmai Gergő vloggert, aki elsőként csütörtök reggel a balatonkenesei kilátóból átkel Ábrahámhegyre mindenféle fura eszköz segítségével, és az út során a Vodafone Pass szolgáltatásait használva bejelentkezik majd Instagramon, Facebookon és Twitteren is!

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben