Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Idén is felépült a látványos vörsi Betlehem

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2017. december 4., hétfő — We Love Balaton

Fotó: Légi Fotó & Videó

Az ország legnagyobb Betlehemét vasárnap avatták fel.

Vasárnap felavatták az idei vörsi Betlehemet és a helyszínéül szolgáló katolikus templom 1872-ben készült, idén felújított orgonáját. A nagyjából 50-60 négyzetméteres, a kontinensen egyedülálló installációt február 2-ig lehet megtekinteni a Szent Márton-templomban 09:00 és 17:00 között.

1948-ban épült először Betlehem a faluban, amit 2014-ig Futó Péter „fejlesztett művészi szintre”, ahogyan Papp Szabolcs atya, a vörsi plébános fogalmazott. Az idei Betlehemet Gere László vezetésével összesen tizenkét helyi lakos építette. „Az idelátogató csoportok többsége az anyaországból érkezik, valamint a Kárpát-medence területéről és országaiból, de nem meglepő az sem, hogy valaki Németországból vagy éppen Franciaországból jöjjön ide” – mondta el Szabolcs atya, aki szerint összesen már közel 10 ezren látták a Betlehemet.

Fotó: Légi Fotó & Videó

A Betlehem bemutatkozása és az orgonaavatás mellett, nemrég fejeződött be a templomkert teljes körű felújítása is. „A templom felújítása elsődleges célunk és – az önkormányzattal, az egyházközséggel és a sok jó szándékú emberrel közösen – a kitűzött cél elérése érdekében megteszünk mindent” – mondta el Szabolcs atya.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!