Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Ismét kinyitott a titkos apátsági kripta

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2017. november 12., vasárnap — We Love Balaton

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A látogatók elől elzárt szerzetesi kripta november elején nyitott ki egy nap erejéig.

Tihanyi bencés apátság

8237 Tihany, I. András tér 1.
+36 87 538 200

Novemberben kinyitott egy napra a bencés apátság szerzetesi kriptája – írta meg a veol.hu, amelynek egyik újságírója a Garda Fesztivál idején jutott be az évente egyszer kinyitó temetkezési helyre. Ugyanis az I. Andrást és fia, Dávid herceg végső nyughelyeként ismert kripta mellett még egy található az apátsági templomban. A szerzetesi kriptát 2014-ben restaurálták, ekkor újra olvashatóvá tették a sírfeliratokat.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A kripta érdekessége, hogy az elhunyt barátok mellett itt temették el a templom belső munkálatait – így az oltárok és az egyéb faberendezések kialakítását – irányító Stulhoff Sebestyént is, aki a legenda szerint kertészből lett szobrász-asztalos. Aki szeretné személyesen is megtekinteni a kriptát, annak egyelőre várnia kell a 2018-as Garda Fesztiválig, vagyis a jövő évi újranyitásig.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben