Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Lekerült a lánc a tihanyi Őrtoronyról

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2017. április 10., hétfő — We Love Balaton

Fotó: Intersport Síaréna Eplény/Facebook

Ismét szabadon látogathatják a turisták az új tihanyi kilátót, de a sajkodi belső utcákba nem hajthatnak be idegen autók.

Tihanyi Őrtorony-kilátó

8237 Tihany, Mályva utca 19.
+36 89 513 100

Végleges fennmaradási és használatbavételi engedélyt kapott az Őrtorony kilátó – írja a balatontipp. Az épületet márciusban zárták le, miután a Sajkodért Egyesület kifogást nyújtott be az építési engedély ellen, természetvédelmi okokra hivatkozva. Tihany önkormányzata és a Bakonyerdő Zrt. kiálltak az Őrtorony mellett, megoldást kerestek a felmerülő problémákra, így a kilátót ismét szabadon látogathatják a turisták.

A környezet védelmének érdekében megfelelő útvonalat jelölnek ki, és új parkolók kialakításán dolgoznak. A sajkodi belső utcákból kitiltják az idegen autók forgalmát, csak az ingatlantulajdonosok kapnak kettő-kettő autóra érvényes behajtási engedélyt. Húsvét hétvégéjére kikerülhetnek az útjelző táblák.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A Sajkodi soron továbbra is szabadon lehet közlekedni, de parkolásra ezt sem szabad használni. A kilátó megközelítéséhez két kiemelt parkolóhelyet javasolnak: az egyiket a Tihany községbe vezető bekötőút csatlakozásánál alakították ki, a másik a Belső-tó délkeleti sarkánál, a Major utca végén, a horgászház mellett található. Mindkét parkoló használata ingyenes.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben