Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Látnivalók & Kultúra - Látnivalók

Balaton-felvidéki Nemzeti Park 1997-ben született meg a sokáig egymástól külön álló védett területek egyesítésével: az 57 019 hektár területen elnyúló nemzeti park a Kis-Balaton medencéjétől a Keszthelyi-hegységen és a Dél-Bakonyon keresztül egészen a Tési-fennsíkig húzódik. A nemzeti park csopaki főhadiszállásáról induló szakemberi gárdája pedig a park méreteihez hasonlóan grandiózus feladatot lát el, hiszen Veszprém megye népsűrűségével számolva kis híján ötvenezer embernek szerveznek hétről hétre természetjáró programot, nem beszélve az ideutazók turistákról. Emellett pedig a Bakony-Balaton Geopark üzemeltetésével a természeti és kultúrtörténeti értékekre hívja fel a figyelmet.

És hogy miért is érdemes ide látogatni? Mert például lehet nagyokat kirándulni, kilátásokra rácsodálkozni, barlangban csúszni-mászni, bivalyokkal kokettálni, izgulni, hogy csónakázás közben ne boruljunk be a vízbe, csillagokat vizsgálni, kicsit szakszerűbben a romantikus, pléden fekvős változatnál vagy épp geológiai csodákat szemügyre venni. És ezzel talán már túl is magyaráztuk a dolgot.

Elérhetőség

Balaton-felvidéki Nemzeti Park
+36 87 555 292
Módosítanál? Küldd el!

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Pegazus

8281 Szentbékkálla, Zrínyi utca 22.
Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben