Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
A Fekete-hegy meghódítása nem csupán könnyű és családbarát, de tetejéről az egész Káli-medence belátható, sőt, a távolban még a Balaton is feltűnik tiszta időben. Az Eötvös Károly-kilátó mellett rengeteg természeti és épített izgalmat is rejt magában: a hegyoldalon még mindig található néhány félig összedőlt présház, míg a fennsíkon hat olyan tavat csodálhatunk meg, amelyeknek keletkezése a mai napig rejtély.

A kilátó a híres-neves szentbékkállai kőtenger közelében lévő kőkereszttől a szőlősorok mentén, az Országos Kéktúra jelzésén haladva érhető el egy kiváló minőségű túraútvonalon megtett fél órás sétával. A Köveskáltól indulóknak pedig egy nagyjából 40 perces gyaloglás erejéig kell a sárga háromszöget követniük. Az utóbbi útvonalon még két közeli nevezetesség, az Öreghegyi kút – amelynek kristálytiszta vize iható – és a Vaskapu-árok is elérhető.

Elérhetőség

8274 Köveskál, Fekete-hegy
+36 30 181 8199 +36 30 635 6877
Módosítanál? Küldd el!

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Programok

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben