Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Kányavári-sziget

Látnivalók & Kultúra - Látnivalók

A Kis-Balaton legérdekesebb látnivalói a Kányavári-szigeten vannak: a lápos-mocsaras vidéken igazán egyedi fauna alakult ki, amit a Búbos Vöcsök-tanösvényen haladva vagy a két kilátó egyikéből körbenézve ismerhetünk meg. Emellett a szigeten kialakított parkban is érdemes időzni, ugyanis játszótér, fedett biciklitároló, tűzrakóhely és vizesblokk is található ott. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park jóvoltából pedig vezetett túrákon is részt vehetünk a környéken.

Az eldugott, meseszerű helyre a tizenöt állomásból álló tanösvényen lehet eljutni egy rusztikus hangulatú fahídról elindulva. A kellemes, egy-másfél órás séta során megismerkedhetünk a tanösvény jelképével, az itt is gyakran felbukkanó búbos vöcsökkel, illetve a környék madár- és állatvilágával is. A 2014-ben átadott új, négyszintes Nagykilátó – amiből gyönyörű kilátás nyílik a Hídvégi-tóra – mellett helyet kapott egy kisebb is, ami akár lombházként is funkcionálhat a gyerekek számára.

Tipp: A Balatonmagyaródot és Sármelléket összekötő műútról tábla jelzi a letérőt a Kányavári-szigethez.

Elérhetőség

8753 Balatonmagyaród, Kányavári-sziget
+36 30 664 0404 +36 83 315 341
Módosítanál? Küldd el!

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben