Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Kisfaludy-kilátó

Látnivalók & Kultúra - Látnivalók

Az új, tehát a ma is látható Kisfaludy-kilátó a Balaton legmagasabb kilátója. 2011-ben épült és formatervezésileg messze túlmutat a szokványos kilátókon. Ha modern kilátókörutat csinálnánk a Balaton körül, mellé tennénk a liftes Margit-kilátót meg persze az űrállomás-szerű Gömbkilátót is, így megalkotván a Balaton környékének kilátó-szentháromságát.

A Kisfaludy a Badacsony hegy 437 méteres magassági pontjánál épült, maga a kilátó 18 méter magas. Erkélyéről a Tapolcai-medence és az azt övező hegyek látványa tárul elénk. Külön jó, hogy a kilátó szint oldalán belül egy 360°-os panorámakép segít eligazodnia hegyek és völgyek között, melyik a Gulács, melyik a Hegyestű, hol vannak a többiek. A kilátó egyébként azért lett magasabb elődjénél, mert a fák annyira a fejére nőttek, hogy már csak egyik oldalán lehetett csodálni a panorámát.

Elérhetőség

8261 Badacsonytomaj, hegytető
Módosítanál? Küldd el!

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Rózsakő

8261 Badacsonytomaj, Kisfaludy Sándor utca
Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben