Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Doba közelében található a somlói vár. A XIII. századi, szabálytalan alaprajzú, tornyokkal és udvarokkal ellátott belső vár jelentős része még ma is látható és igazi vadregényes környezet bújócskázáshoz. Autóval a Margit kápolnáig lehet felhajtani, onnan egy 45 perces sétával lehet megközelíteni a Kitaibel-tanösvényen keresztük. A közelében található a Szent István-kilátó, ahonnan remek kilátás nyílik a környékre.

A kilátó körüli réteken látogatásunkkor, júliusban valami egészen elképesztő mennyiségű pillangó röpködött, úgyhogy már csak miattuk is érdemes felkapaszkodni a hegy tetejére. A 433 méter magas, vulkanikus eredetű tanúhegy, a Somló lankáin különleges minőségű, jellegzetes ízvilágú borokat adó szőlők teremnek. A környéken járva hangulatos, barátságos szállásokat találhatunk a helyi pincészeteknél.

Elérhetőség

8483 Somlószõlõs, Somló Tájvédelmi Körzet
Módosítanál? Küldd el!

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Programok

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben