Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Szent György-hegy

Látnivalók & Kultúra - Látnivalók

A Balaton-felvidék egyik igazán érintetlen, nyugodt és vadregényes helye a 415 méteres Szent György-hegy, ahol nagyon is megéri egy hosszú túra alatt mindent felfedezni: a 30-40 méter magas bazaltorgonákat, a sárkány jeges barlangját és a csak itt növő páfrányt, illetve a hátborzongatóan elhagyatott vagy présházból átalakított kápolnákat.

A két óra alatt bejárható Bazaltorgonák-tanösvény a néhai raposkai bányától indulva mutatja be 3-4 millió évvel ezelőtti vulkáni tevékenységnek köszönhetően létrejött hegy történetét. Közvetlenül a névadó bazaltorgonák alatt épült turistaház, a csúcsra vezető utat pedig több helyen lépcsőkkel tették könnyebbé.

A Keszthelyi-hegységtől a Somlóig húzódó panoráma megcsodálása után pedig érdemes piknikezni az eldugott, árnyas kis zugok egyikében, valamint megkeresni a rendkívül lágy vizűnek mondott Oroszlánfejű-kutat.

Elérhetőség

8300 Raposka, Szent György-hegy
Módosítanál? Küldd el!

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Nyári Pince

8265 Hegymagas, Szent György-hegy, 881. hrsz.

Programok

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben