Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Szentháromság-kápolna

Látnivalók & Kultúra - Látnivalók

Az északi part egyik legkülönlegesebb kilátóhelye a szigligeti Szentháromság kápolna kis dombja, ami maximálisan üldögélés-barát: pont olyan a letörése minden oldalon hogy jól ki lehet ülni a szélére. A Rókarántó hegynyergének legmagasabb pontján lévő fehér templomocska 170 éves zarándokhely. A helyiek csak „kiskápolnának” hívják, az egy darab éves mise kivételével esküvőket és keresztelőket tartanak benne.

A hely szelleméhez igazodva a hófehér épület is a békét hirdeti. Remek elhelyezkedése majdnem a vesztére vált, amikor a II. világháborúban megpróbálták lebombázni, de túlélte a támadást. Ma viszont a háború mindkét oldalán harcoló elesettek emlékét őrzik az előtte álló emlékművek. A kápolna bejárata előtti kereszt a világháborúban meghalt szigligeti katonáknak állít emléket, míg a mellette álló emléktábla egy közelben lezuhant amerikai bombázógép legénységének.

Elérhetőség

8264 Szigliget, Rókarántó
+36 87 461 268
Módosítanál? Küldd el!

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Programok

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben