Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Szívalakú sírkövek

Látnivalók & Kultúra - Látnivalók

Kissé morbidnak hathat, hogy egy temetőt ajánljunk, de félre kell tenni minden ellenérzést, mert létezik egy parányi hely, amit mindenkinek érdemes felkeresni. A 71-es út mentén elterülő műemlék-temetőben – amelyet a Balatoni Bringakörút is érint – egyedülálló, kézzel faragott szív alakú sírköveket találunk.

A több mint félszáz tábla többsége az 1800–1850-es évekből származik, amiről magunk is meggyőződhetünk, ha elolvassuk a megmaradt feliratokat. A legenda szerint a sírkövek Balatonudvari egykori ezermesteréhez köthetők, aki meggyőzte a község lakosságát, hogy a sírköveiknek csakis olyan alakúnak szabad lennie, mint az ember szívének: „Hiszen a halott szíve is kővé válik. Előbb porrá, azután kővé.” Állítólag az utolsó szív alakú sírkő éppen az övé volt és a sors fintora, hogy azt is ő maga faragta.

Elérhetőség

8242 Balatonudvari, temető
+36 87 449 266
Módosítanál? Küldd el!

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Kalóz

8242 Balatonudvari-Fövenyes, Strand utca 1.

Programok

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben