Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Tátika vára Zalaszántótól egy félórás sétára található a Keszthely-hegység egyik magaslatán. A 412 méteres magasságban lévő vár tökéletes kirándulási cél: Zalaszántóról indulva északkeleti irányba, a sümegi úton tudjátok megközelíteni, ahol jobbra fordulva a kék jelzést kell követni.

A történészek szerint az egyik legkorábban épült magánvár nevét a Tátika-nemzetségbe tartozó Tadenka vagy Tadeuka után kapta, aki még a tatárjárás előtt építette a várát, ami nem azonos a mostani rommal. Az évek során birtokolta a veszprémi püspök, a Lackfi és a Gersei Pethő család, a Festeticsekhez pedig azután került, hogy a törökök kirabolták és felgyújtották. Az évezredes pusztulás után a 2000-es években kezdték meg az ásatásokat, hogy ne csak a panorámát, de a maradványokat is megcsodálhassátok.

Tipp: Érdemes megnézni az egész évben látogatható sztúpát és a március és október között nyitva tartó Kotsy-vízimalmot is a közelben.

Elérhetőség

8353 Zalaszántó, Keszthelyi-hegység
+36 83 572 070
Módosítanál? Küldd el!

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Sztúpa

8353 Zalaszántó, Világosvár 13.

Programok

Gyermeknap a Balatonnál 2018

Balatonalmádi, Balatonarács, Balatonederics, Balatonendréd, Balatonföldvár, Balatongyörök, Keszthely, Siófok, Tihany, Veszprém és Zalacsány

2018.05.25. 11:00