Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
A 346 méter magas Tóti-hegy látszólag csábítóan lankás, de a csúcsára törőknek gyorsan rá kell döbbenniük, hogy csak a hegytető előtti rész mászható könnyedén. Ugyanis a csúcs előtt nagyjából 50 méteres szakaszon majdnem ugyanannyi szintet kell legyőzni, mint addig összesen. Emellett a hegyen nincs sehol pihenőhely, tehát a célig leszegett fejjel kell előre haladni, amiért csak az egykori kőbánya sziluettje és a gazdátlan pincék-présházak kárpótolnak.

A tetőt Salföldről egy hosszabb, Káptalantóti felől pedig egy rövidebb túraúton érhetjük el a zöld jelzésen haladva 30-50 perc alatt. Igaz, a turistajelzések ritkák, de nem kell mást tenni, mint követni az utat a 360°-os panorámát nyújtó csúcsig, ahonnan nem csak a Balaton, de az egész Tapolcai-medence, sőt, akár a sümegi Csúcsos-hegy is látható.

Elérhetőség

8283 Káptalantóti, Tóti-hegy
+36 87 471 125
Módosítanál? Küldd el!

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Gulács

8284 Nemesgulács, Gulács
Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben