Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Veszprém Várnegyed

Látnivalók & Kultúra - Látnivalók

A várnegyed a várból, az Óváros térből és a kettőt összekötő Vár utcából áll, mely északi végén a Szentháromság térré szélesedik ki. Itt található a Szentháromság-oszlop, valamint a Szent Mihály-székesegyház és a Dubniczay-ház.

Az erődítmény a Várhegyen helyezkedik el, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a településre. Legészakibb pontján áll az Ispánki József Szent Istvánt és Gizella királynét ábrázoló szobra. Mellette találhatóak a Pannon Egyetem épületei, a Gizella Királyné Múzeum és a Szent György kápolna romjai. A negyed legdélebbi pontján található a város ikonikus épülete, a Tűztorony. A vár az I. világháború halottjainak emlékére emelt Hősi Kapuban végződik, míg a kapu tornyában a Vármúzeum kapott helyet. A város kulturális központjaként rengeteg programot rendeznek itt, valamint itt található a Modern Képtár és a Szaléziánum is.

Elérhetőség

8200 Veszprém, Vár utca
+36 88 404 548
Módosítanál? Küldd el!

Jártál már itt? Mondd el a véleményed!

Közeli helyek

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben