Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Örülni fogsz, hogy zuhog: a legjobb balatoni esőprogramok őszre

Látnivalók & Kultúra - Cikkek

2018. november 21., szerda — Chilembu Krisztina

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Interaktív múzeumok, borkóstolás, gasztronómiai élvezetek és wellness: még nem a világ vége, ha a várva várt balatoni hétvége esősnek ígérkezik. B-tervek és fedett helyen is kipipálható bakancslistás balatoni programok következnek arra az esetre, ha a nyakunkba zúdulna az eső.

Áztasd magad a Hévízi tóban!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Hévízi Tófürdő

8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.
Hévízi Tófürdő a facebookon
Részletek

Hidegben is lehet strandolni: irány a világ legnagyobb természetes forrástava, ahol a világszerte híres termálvíz gyógyhatását is élvezheted. Ha megunod az úszógumiban lebegést a vicces fürdősapkás nénik és bácsik között, a modern fürdőházban pezsgőfürdőzhetsz és szaunaszeánszonkon vehetsz részt.

Járd végig a Festetics-kastély összes termét!

Fotó: Kripolszky Csongor - We Love Balaton

Festetics-kastély

8360 Keszthely, Kastély utca 1.
Festetics-kastély a facebookon
Részletek

Az ország legnagyobb kastélyában nem kevés gyaloglás, és rengeteg látnivaló vár: a 18 termes, főúri életformáról szóló kiállítás, a csodával határos módon megmenekült könyvtár, vagy az Amazon Házban található hintókiállítás. Akár többnapos program lehet, ha tényleg végig akarod járni a helyet.

Merülj el a Balaton történetében a Balatoni Múzeumban!

Fotó: Kripolszky Csongor - We Love Balaton

Balatoni Múzeum

8360 Keszthely, Múzeum utca 2.
Balatoni Múzeum a facebookon
Részletek

Ez a múzeum is leporolta a kiállításait, és a vitrinek helyett interaktív tárlatot láthatunk, ahol minden van, amihez a Balatonnak köze volt az elmúlt tizenötezer évben. Régészeti leletek, hajómodellek és még fürdőruha-divat is, az élővilágot pedig egy akvárium szemlélteti.

Evezd végig a Tapolcai-tavasbarlangot!

Tapolcai-tavasbarlang

8300 Tapolca, Kisfaludy Sándor utca 3.
Tapolcai-tavasbarlang a facebookon
Részletek

Sehol máshol nincs ekkora kiterjedt barlangrendszer lakott település alatt, amely csónakázható. A látogatóközponttal bővült Tavasbarlangban interaktív kiállítás, 70 méteres föld alatti séta a száraz barlangi részeken és egy 180 méteres csónakázható szakasz vár. Érdemes előre online időpontot foglalni, mert még ősszel és télen is megnőhet a várakozási idő, ha bevág elénk egy nagyobb csoport.

Vadássz kincsekre a Csigó Malomban!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Csigó-malom – Stílus Galéria

8286 Gyulakeszi, Kossuth Lajos utca 109.
Csigó-malom – Stílus Galéria a facebookon
Részletek

Itt még véletlenül se a lomis piacok kínálatra gondolj, a Stílus Galéria nevű kereskedésben és kiállítótérben régiségek, lakberendezési tárgyak, ruhák, játékok, porcelánok és értékes vintage kincsek találhatók. Az egymásból nyíló szobákban nem lehet eltévedni, de olyan érzésünk simán lehet, hogy elvesztünk egy kicsit az időben.

Strandolj télen is, szaunázz a szigligeti strandon! 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Szigligeti strand

8264 Szigliget, Soponyai út, hrsz. 887/2
Részletek

Szigliget már négy évszakos a strand: a hidegben szaunával, nagyon hidegben pedig jégpályával is csábítják ide az őszi és téli Balaton-fanokat. Aki igazán bevállalós, a szauna után csobbanhat is egyet a tóban.

Kóstolj gyógyfüves borokat a Gyógynövényvölgyben!

Fotó: Mudra László - We Love Balaton

Gyógynövény-völgy Ökoturisztikai Látogató- és Oktatóközpont

Részletek

A zánkai Oktató- és Látogatóközpontban több mint 7000 négyzetméteren kb. 500-féle gyógynövényt termesztenek, és akkor is érdemes ellátogatni ide, ha nem feltétlenül a kerti séta lesz a program. Többféle gyógynövényismereti tanfolyamot szerveznek, a büfében pedig gyógyfüves borokat és a ház teakeverékeit is megkóstolhatod.

Nevezz be egy élménytúrára és fedezd fel a Tihanyi Apátság titkait!

Fotó: Kripolszky Csongor - We Love Balaton

Tihanyi bencés apátság

8237 Tihany, I. András tér 1.
Tihanyi bencés apátság a facebookon
Részletek

A másfél-kétórás túra során olyan helyekre is eljutunk, amelyek zárva vannak a látogatók előtt: megnézhetjük a barokk sekrestyét, a monostor gyógynövénykertjét és a szerzetesi kápolnát is, ahol a Pogány Madonna nyitójelenete játszódik. Ez nem lehet spontán program: 5 nappal előre be kell jelentkezni.

Tudj meg mindent a tihanyi levenduláról a Levendula-házban!

Levendula Ház Látogatóközpont

Részletek

Unalmas vitrinek helyett interaktív kiállítás mutatja be a Tihanyi-félsziget kialakulását és a Balaton-felvidék élővilágát, és természetesen a levendulatermesztésről is rengeteg ismeretet szerezhetünk. A gyerekek sem fognak 10 perc után sztrájkolni – a kiállítás játszótérnek is beillik, az ajándékboltban pedig mindenféle levendulás dolog, illóolaj, szappan, fürdősó és szörp is kapható. Levendulasört nem csapolnak.

Ismerd meg Borsos Miklós munkásságát a KOGART-ban!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

KOGART Tihany

8237 Tihany, Kossuth Lajos utca 10.
KOGART Tihany a facebookon
Részletek

A tihanyi kötődésű 20. századi művész szobrait és más alkotásait egy különálló teremben tekinthetjük meg. Érdemes benézni az időszakos tárlatokra is, ahol jelentős alkotókkal találkozhatunk.

Vond fel a vitorlát a Vitorlázeumban!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Vitorlás Étterem és Vitorlázeum

8230 Balatonfüred, Tagore sétány 1.
Vitorlás Étterem és Vitorlázeum a facebookon
Részletek

Füreden kötelező esőprogram az egyedülálló vitorlástörténeti interaktív kiállítás, ahol gyakorolhatod a vitorlafelvonást, megtanulhatod a kötélcsomózást, de egy szimulátor segítségével még a viharos Balatonon való hajózást is kipróbálhatod.

Járd végig a híres füredi cukrászdákat! 

Fotó: Mudra László - We Love Balaton

Karolina Kávéház

8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 4.
Karolina Kávéház a facebookon
Részletek

Ez egy olyan B-terv, ami ellen valószínűleg senkinek nem lesz kifogása a társaságból. Balatonfüred édes oldalát egyszer mindenképp meg kell ismerni, és erre tökéletes egy esős nap, amikor a krémes vagy a forró csoki mellől ismerkedünk az őszi Balatonnal.

A klasszikus Karolina mindig biztos menekülő útvonal: a házias sütemények a névadó nagymama receptjei alapján, a különleges „karolinás” hangulat és a Balaton látványa a teraszról időjárástól függetlenül megtölti a helyet. Az ikonikus méteres kaláccsal kezdj, aztán jöhetnek a krémesek.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Bergmann Cukrászda – Petőfi Sándor utca

8230 Balatonfüred, Petőfi Sándor utca 64.
Bergmann Cukrászda – Petőfi Sándor utca a facebookon
Részletek

Bergmann-cukrászdából kettő is található Füreden, valamelyiket biztosan útba tudod ejteni, még esőben is. A messze földön híres sütikben három generáció tudása találkozik. A francia krémes mellé kérj egy melegítő, alkoholos kávét is!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Arácsi Cukrászda

8230 Balatonfüred, Arácsi út 132.
Arácsi Cukrászda a facebookon
Részletek

Bár nem a központban van, a híres Arácsi krémes és a piték miatt érdemes elzarándokolni az apró Arácsi cukrászdába. Ha a terasz nem opció, átmelegedhetsz a hangulatos, kuckós helyiség könyvei között.

Nevezz be egy borkóstolóra Jásdi Istvánhoz!

Fotó: We Love Balaton

Jásdi Borterasz

8229 Csopak, Arany János utca 2.
Jásdi Borterasz a facebookon
Részletek

Jásdi István olaszrizlingjét kóstolni és közben nézni a csopaki szőlőket és a zamárdi partokat – nemcsak késő őszi esőprogram, hanem bakancslistás program a Balatonnál. A Jásdi borterasz egész évben nyitva áll, ha a teraszhoz hideg van, nagy üvegablakok mögül gyönyörködhetsz a tóban. Ha szerencséd van, maga Jásdi István sztorizik a borokról és a pincészetről.

Ismerkedj a kortárs festészettel a Vass László Gyűjteményben!

Fotó: Kripolszky Csongor - We Love Balaton

Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény

Részletek

A veszprémi várban található az egyik legnagyobb hazai gyűjtemény az európai és magyar nonfiguratív-konstruktivista alkotók festményeiből, szobraiból vagy grafikáiból. Izgalmas kiindulópont, ha ismerkedni akarsz a kortárs művészettel.

Borzongj egy kicsit a veszprémi Börtönmúzeumban!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Veszprémi Várbörtön

8200 Veszprém, Vár utca 19.
Veszprémi Várbörtön a facebookon
Részletek

Az Élet a mínusz harmadikon – Várbörtön a 21. században címet viselő állandó kiállítás nemcsak a 17. században épült várbörtönről szól, hanem a falai között sínylődő emberek sorsáról is. Az őrbódé, a néhány négyzetméteres sivár cellák, a parancsnoki szoba mellett a nyilasok által bebörtönzött Mindszenty József veszprémi püspök, későbbi hercegprímás egykori cellája is megtekinthető, valamint az a cella is, amely a legenda szerint Sobri Jóskáé, a híres-hírhedt betyáré volt.

Ismerd meg József Attila utolsó éveit a József Attila Emlékházban!

József Attila Emlékház

8624 Balatonszárszó, József Attila utca 7.
József Attila Emlékház a facebookon
Részletek

Ez az a ház, ahonnan a költő utolsó, tragédiával végződő sétájára indult 1937. december 3-án. A múzeum interaktív tárlata nem József Attila verseire, hanem a költő személyére fókuszál. Megrendítő, elgondolkodtató részleteket tudhatunk meg.

Vegyél részt egy szauna-szeánszon a Galerius Fürdőben!

Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

8600 Siófok-Szabadifürdő, Szent László utca 183.
Galerius Élményfürdő és Wellness Központ a facebookon
Részletek

A natúr, fürdőruhamentes szekciót a föld alatt, a fény- és aromaterápiás szaunát, a gőzkabint és a jacuzzit az emeleti szaunavilágban találod. A szaunaszeánszok között lazulhatsz a fürdő medencéiben, vagy lezúghatsz a több emelet magasról startoló óriáscsúszdán.

Foglalj asztalt az egyik neves balatoni étteremben!

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Kistücsök Étterem

8636 Balatonszemes, Bajcsy Zsilinszky út 25.
Kistücsök Étterem a facebookon
Részletek

A balatoni gasztronómia nagyágyúi mindig kellemes alternatívát jelentenek mondjuk a túrázással szemben, ha rossz az idő. Környékbeli alapanyagokra, profizmusra és az ételekhez illő borokra készülj.

A Kistücsök igazi gasztro-zarándokhely, ahová sokan a fővárosból is leutaznak csak azért, hogy kipróbálják a mindig szezonális, helyi hozzávalókon alapuló, egyszerű és érthető fogásokat. Ha szerencséd van, és van szabad asztal, az „éttermünk ajánlata”, és a „régiónk ízei” közül rendelj.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

MÁRGA Bisztró

8229 Csopak, Szitahegyi út 28.
MÁRGA Bisztró a facebookon
Részletek

A Márga Bisztró a Szent Donát Birtok kiváló boraira építkezik, a tányérodra kerülő alkotások mellett a Balaton egyik legszebb kilátását is csodálhatod.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Mi a kő – Káli-medencei Borok Háza

Részletek

Ha a Káli-medencében szakad le az ég, irány a Mi a kő, ahol a kortárs művészeti alkotásokat nézegethetsz, amíg a szigorúan helyi ízekre vársz. Ha nincs sok vendég, talán még néhány sztorit is elcsíphetsz a művész-borász-tulaj Trombitás Tamástól.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Neked Főztem – Balatonfüred

8230 Balatonfüred, Aranyhíd sétány 8.
Neked Főztem – Balatonfüred a facebookon
Részletek

A nyáron megnyílt Neked Főztem étterem elrugaszkodik a gasztrokocsmás vonaltól: a szmókerben készült húsokra helyezik a hangsúlyt, és persze megszállottan keresik a jó helyi alapanyagokat.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink 2018. május 25-től megújultak, amelyek közül kiemelnénk a GDPR szabályozáshoz kapcsolódó Személyes adatok kezelése fejezet pontjait. Rendben